Manifestari culturale in cinstea Sfantului Irodion

Manifestarile culturale ocazionate in judetul Gorj, sub genericul "Zilele Gorjului”, au inceput duminica, 1 mai, cu slujba de canonizare a Sfantului Irodion de la Lainici si au culminat marti, 3 mai, cu mai multe manifestari artistice in municipiul Targu Jiu, informeaza "Ziarul Lumina”, Editia Oltenia. Astfel, in dimineata zilei de marti, 3 mai, Consiliul Judetean Gorj a organizat un simpozion in cinstea Sfantului Cuvios Irodion de la Lainici. Cu acest prilej, invitatii au avut ocazia sa audieze prelegerile sustinute de parintele lect. dr. Ion Rizea, cadru didactic la Facultatea de Teologie din Craiova, si de preacuviosul parinte Calist de la Manastirea Lainici.

Cei doi au vorbit despre viata Sfantului Irodion de la Lainici, despre importanta canonizarii sale si despre posibilitatile de dezvoltare a turismului ecumenic in judetul Gorj. La simpozion au mai participat: Viorel Garbaciu, directorul Scolii Populare de Arta, principalul organizator al manifestarilor 'Zilelor Gorjului', Ion Calinoiu, presedintele CJ Gorj, oameni din lumea cultural-artistica a judetului, profesori si elevi.

In aceeasi zi, a avut loc la Muzeul Judetean Gorj din Targu Jiu o expozitie de icoane. Manifestarile culturale s-au incheiat spre seara, in centrul municipiului Targu Jiu, printr-un concert de pricesne si cantece bisericesti, sustinut de coruri bisericesti.

Manifestarea a fost organizata de Scoala Populara de Arta din Targu Jiu si Consiliul Judetean Gorj, in colaborare cu alte institutii de cultura judetene.

Sursa: basilica.ro

.

05 Mai 2011

Vizualizari: 366

Voteaza:

Manifestari culturale in cinstea Sfantului Irodion 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE