Manifestari cu prilejul Duminicii Ortodoxiei la Biserica Icoanei din Bucuresti

La Biserica Icoanei din Protoieria II Capitala se va desfasura, in perioada 18-24 martie, programul-pelerinaj "Icoana - fereastra catre Dumnezeu“, organizat de Arhiepiscopia Bucurestilor, Protoieria II Capitala si Primaria Sectorului 2, cu prilejul Duminicii Ortodoxiei, prima din Postul Sfintelor Pasti.

Evenimentele religios-culturale vor incepe luni, 18 martie, de la ora 18:00, la Biserica Icoanei, cu slujba Pavecernitei Mari, urmata de o serie de prelegeri catehetice despre semnificatia si folosul cinstirii sfintelor icoane la care vor fi invitati teologi specialisti in pictura bisericeasca. Potrivit parintelui paroh Ioan Popescu, astfel de intalniri catehetice cu credinciosii vor avea loc in fiecare zi pana vineri, dupa slujba de seara.

Marti, 19 martie, de la ora 11:00, la Complexul pentru activitati recreative si educatie "Sfantul Pantelimon“ al Primariei Sectorului 2 va fi vernisata o expozitie de icoane realizate de elevi de la unitatile de invatamant din sectorul 2, intitulata "Icoana in inima copilului“.

Vineri, 22 martie, dupa slujba Pavecernitei savarsita de la ora 18:00, in Biserica Icoanei va avea loc un concert de cantari religioase sustinut de corul parohial.
 
Sambata, 23 martie, de la ora 17:00, va fi savarsita slujba Vecerniei, dupa care va avea loc, de la ora 18:30, o procesiune cu icoane in jurul Parcului Gradina Icoanei din apropiere, intitulata "Lumina Ortodoxiei“, urmata de un concert de cantari religioase si de cuvinte de invatatura. In timpul procesiunii, preotii si credinciosii vor purta in maini lumanari aprinse si vor canta imne bisericesti, iar un detasament de jandarmi in uniforme de gala va purta in maini torte aprinse.

Duminica, 24 martie, Sfanta Liturghie va fi savarsita de la ora 10:00, iar de la ora 13:30 va avea loc o a doua procesiune in jurul Parcului Gradina Icoanei la care vor participa preoti si credinciosi de la toate parohiile din Protoieria II Capitala. Icoanele purtate in maini de credinciosi in timpul procesiunii vor fi sfintite la ora 14:15, moment urmat de rostirea Crezului, alocutiunile organizatorilor si un cuvant de invatatura pentru credinciosi.
 
Prima duminica din Postul Sfintelor Pasti a fost instituita de catre Sinodul de la Constantinopol (843) ca sarbatoare a Ortodoxiei, pentru a sublinia biruinta dreptei credinte asupra iconoclasmului (erezie care sustinea ca sfintele icoane nu trebuie cinstite) si, in general, asupra tuturor ereziilor.

Zursa: ziarullumina.ro

Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 406

Voteaza:

Manifestari cu prilejul Duminicii Ortodoxiei la Biserica Icoanei din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE