Marsul pentru viata, la Buzau

La Buzau a avut loc, sambata, 22 martie 2014, Marsul pentru viata. Acest eveniment a reunit sute de oameni, in frunte cu preotii de la parohiile buzoiene, care au militat pentru apararea vietii si luarea in considerare a adoptiei, cea mai nobila solutie pentru copiii fara parinti.

Manifestarea a inceput la ora 13.30, in Parcul Crang, la bisericuta „Sfanta Mucenita Filofteia“. Alegerea acestei locatii nu a fost una intamplatoare, deoarece Sfanta Filofteia, care a trecut la cele vesnice pe cand avea doar 12 ani, este considerata ocrotitoarea copiilor si a tinerilor.

De aici, toti participantii au strabatut zona centrala a orasului, pe bdul Nicolae Balcescu, oprindu-se, pentru un moment de rugaciune, la biserica „Sfantul Spiridon“, precum si la Catedrala „Sfantul Sava“. In continuare, s-a facut un popas la Maternitatea Buzau, apoi la biserica „Buna Vestire“, cunoscuta si sub numele de biserica „Banu“, inaltandu-se, din nou, o rugaciune catre Dumnezeu.

Marsul s-a incheiat la Catedrala arhiepiscopala „Inaltarea Domnului“ si „Sfintii Trei Ierarhi“, unde cei prezenti au participat la slujba Vecerniei, oficiata de ierarhul locului, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Ciprian.

„Prin acest mars pentru viata, organizat in mai multe orase din tara, care a fost apreciat si binecuvantat de ierarhii Sfantului Sinod al Bisericii noastre, in frunte cu Parintele Patriarh Daniel, s-a dorit sa se traga un semnal de alarma, in legatura cu milioanele de prunci nenascuti, deci omorati. Astfel de semnale s-au tras, de multe ori, chiar dupa 1990, la inceput mai palid, dar apoi din ce in ce mai insistent si cu posibilitatea de a se auzi la scara nationala. Sfantul Sinod a si dat hotarari in sensul respectarii dreptului la viata si mai ales al apararii familiei“, a precizat Inaltpreasfintia Sa.

Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei, impreuna cu Fundatia pentru copii „Sfantul Sava“, in colaborare cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Buzau si cu sprijinul Inspectoratului de Politie al Judetului Buzau.

Sursa:  arhiepiscopiabzvn.ro

.

23 Martie 2014

Vizualizari: 196

Voteaza:

Marsul pentru viata, la Buzau 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

marsul pentru viata

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE