Marturie a dragostei de Dumnezeu si de valorile Bisericii

In ziua de praznuire a Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava, Preasfintitul Parinte Episcop Ioachim Bacauanul a oficiat slujba de resfintire a bisericii din parohia Micsunesti (Protopopiatul Roman)

Micuta, dar binecredincioasa comunitate din Parohia Micsunesti (satul Prajesti, comuna Secuieni, Protopopiatul Roman), pastorita de preotul paroh Turcu Vasile, s-a intalnit luni, 2 iunie, in rugaciune, cu Preasfintitul Parinte Episcop Ioachim Bacauanul, la slujba de resfintire a bisericii cu hramul „Sf. Voievozi Mihail si Gavriil”. Lucrarile de renovare si restaurare ale sfantului lacas au inceput in anul 2009, cand a fost randuit ca slujitor parintele Turcu.

”Au fost efectuate lucrari de reparatii si renovare generala la interior. Totodata, a fost refacut gardul imprejmuitor si a fost amenajata curtea interioara”, a explicat preotul protopop Dragos Munteanu.

La finalul slujbei de resfintire, Preasfintitul Parinte Ioachim a rostit un cuvant de invatatura in care a explicat semnificatia Evangheliilor ce se citesc la sfintirea unei biserici, precum si rolul covarsitor al sfantului lacas in viata crestinilor. Totodata, pentru deosebitele lucrari pe care le-a realizat, preotul paroh Vasile Turcu a fost hirotesit sachelar, iar credinciosii care au participat la sfanta slujba au primit cate un pachet cu alimente binecuvantate de ierarhul lor.

Sursa: epr.ro
 

.

03 Iunie 2014

Vizualizari: 129

Voteaza:

Marturie a dragostei de Dumnezeu si de valorile Bisericii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE