Mesaj la intronizarea noului Mitropolit Primat al Bisericii Ortodoxe Ucrainene

Mesajul Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, adresat Preafericitului Parinte Onufrie, Mitropolitul Kievului si al intregii Ucraine, cu ocazia intronizarii ca Mitropolit Primat al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Kiev, 17 august 2014:

Preafericirii Sale,

Preafericitului Parinte ONUFRIE,

Mitropolitul Kievului si al intregii Ucraine

Preafericirea Voastra,

Preaiubit frate intru Hristos si coliturghisitor,

Va felicitam calduros cu prilejul intronizarii Preafericirii Voastre ca Mitropolit al Kievului si intregii Ucraine, spre binele tuturor ortodocsilor din Ucraina, pe care ii pastoriti impreuna cu Sfantul Sinod.

In acest moment binecuvantat, privind la chemarea sfanta (cf. 1 Corinteni 1, 9) pe care Hristos Domnul V-a adresat-o si apreciind activitatea pe care ati implinit-o pana in prezent, avem speranta ca veti pastori cu multa daruire de sine Biserica Ortodoxa din Ucraina, pe calea pacii, a comuniunii fratesti si a cooperarii practice pentru binele Bisericii si al Tarii.

In efortul de renastere al Bisericii Ortodoxe din Ucraina, dupa deceniile de persecutii comuniste impotriva Bisericii, o atentie speciala a fost acordata in ultimii ani cultivarii relatiilor cu Bisericile Ortodoxe surori, in special cu cele din imediata vecinatate, cum este Biserica Ortodoxa Romana, in duhul Sfintilor Petru Movila si Paisie Velicicovski. Delegatii Patriarhiei Romane care au participat la diferite evenimente importante din viata Bisericii Ortodoxe din Ucraina au fost primiti cu multa bucurie de catre ierarhii, clerul si credinciosii ucraineni.

De asemenea, credinciosii ortodocsi ucraineni care traiesc azi in Romania se bucura de atentia parinteasca a Patriarhiei Romane si de sprijinul fratesc al eparhiilor ortodoxe romane. Speram ca si in viitor va continua buna cooperare intre Bisericile noastre, mai ales in domeniul teologiei si al culturii ortodoxe.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, avand drept calauza Sfanta Scriptura si invataturile Sfintilor Parinti, veti putea indruma cu multa ravna si intelepciune, in dreapta credinta, atat pe oamenii simpli, cat si pe intelectuali, pe varstnici si pe tineri, pe toti cei care au nevoie de sfatul si binecuvantarea Preafericirii Voastre.

Cu multa bucurie, Va dorim deplina sanatate si mult ajutor de la Hristos Domnul, Capul Bisericii si Mantuitorul lumii, in toata lucrarea pastorala a Preafericirii Voastre.

Intru multi si fericiti ani, Preafericirea Voastra!

Cu frateasca dragoste in Hristos,

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Sursa: basilica.ro

.

18 August 2014

Vizualizari: 100

Voteaza:

Mesaj la intronizarea noului Mitropolit Primat al Bisericii Ortodoxe Ucrainene 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE