Mii de credinciosi la hramul Manastirii Putna

Peste 6 000 mii de credinciosi au participat astazi, 2 iulie, la manifestarile religioase organizate la Manastirea Putna, cu prilejul sarbatorii Sfantului Voievod Stefan cel Mare, ocrotitorul asezamantului monahal. Sarbatoarea a inceput de dimineata, cu oficierea sfintelor slujbe si a continuat cu depunerii de flori la mormantul Sfantului Voievod.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, parintele arhimandrit Melchisedec Velnic, staretul Manastirii Putna: „Au participat mii de credinciosi care au venit si si-au plecat genunchii in fata mormantului Sfantului Voievod Stefan cel Mare, apoi, chiar daca Dumnezeu e binecuvantat aceasta zi cu o ploaie mai racoroasa, credinciosii au stat cu frica de Dumnezeu si cu luare aminte in incita manastirii, sa asculte slujba si rugandu-se Sfantului Voievod Stefan impreuna cu clericii adunati. Slujba a fost oficiata de catre Inaltpreasfintitul Parinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, insotit de catre ierarhul locului, Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Pimen, al Sucevei si Radautilor. La sfarsitul Sfintei Liturghii, a urmat un moment festiv deosebit.

Autoritatile locale, de la Suceava, cat si cele din Putna s-au intrecut in a-si aduce omagiul lor Slavitului Voievod Stefan si au depus coroane de flori la mormantul sfantului, in cantecul fanfarei Politiei frontierei de la Radauti, iar Jandarmeria Romana a dat onorul militar si au defilat in jurul maretului monument”.

Anul acesta s-au implinit 507 ani de trecerea la cele vesnice si 554 de ani de la inscaunarea Sfantului Voievod Stefan cel Mare, ca domn al Moldovei.

Sursa: basilica.ro

.

02 Iulie 2011

Vizualizari: 361

Voteaza:

Mii de credinciosi la hramul Manastirii Putna 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE