Mitropolitul Bartolomeu despre convocarea la CNSAS

 

Declaratie de presa

 

La 31 august 2007, pe cand ma aflam intr'o statiune balneara pentru ingrijirea sanatatii, am declarat postului de Radio Romania Actualitati ca nu primisem nici o invitatie din partea CNSAS, fara sa stiu ca un astfel de document era pe drum. In seara zilei de sambata, 1 septembrie, cand m'am intors acasa, am gasit adresa CNSAS cu nr. P 4876/07 din 29 august 2007 prin care eram informat ca "la cererea Forumului Civic Romanesc, va invitam sa va prezentati la sediul nostru (.

) in data de 03 septembrie2007, ora 12.30, in vederea audierii de catre Colegiul C.N.S.A.S. Va rugam sa confirmati prezenta dumneavoastra la numarul de telefon.". Semneaza presedintele Ladislau-Antoniu CSENDES.


Doresc sa-mi exprim trei nedumeriri:
1. In realitate, eu nu sunt invitatul CNSAS, ci al unui ONG, caruia o venerabila institutie de stat se grabeste sa-i stea la dispozitie.


2. O astfel de invitatie, adresata si altor colegi din Sfantul Sinod si lansata in preajma zilei cand Biserica Ortodoxa Romana urmeaza sa-si aleaga un nou patriarh, poarta toate semnele unei inadmisibile imixtiuni in treburile interne ale unei institutii autonome.


3. Ca fost detinut politic, refuz sa cred ca "invitatia" CNSAS, care, practic, il someaza pe un om cu numeroase raspunderi publice sa se prezinte de urgenta pentru "audiere" la data precisa si ora fixa, poarta in ea rezonanta sinistrelor vremi cand puteam fi scos din celula oricand, ziua sau noaptea, si purtat prin besna ochelarilor negri spre a fi audiat de catre anchetatorii Securitatii.

 

+ Bartolomeu al Clujului

 

Sursa: arhiepiscopia-ort-cluj.org

 

 

 

.

02 Septembrie 2007

Vizualizari: 994

Voteaza:

Mitropolitul Bartolomeu despre convocarea la CNSAS 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE