Mitropolitul Clujului, prezent la hramul bisericii din satul natal

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în Duminica a 2-a după Paști, numită și Duminica Sfântului Apostol Toma, în satul natal, Oarța de Sus, județul Maramureș.

Cu prilejul sărbătoririi hramului locașului de cult și împlinirii a 50 de ani de la sfințirea lui, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a săvârșit Sfânta Liturghie, pe un altar de vară din preajma bisericii. Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, iar după citirea Evangheliei a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat că fiecare dintre noi avem șansa unei întâlniri directe cu Dumnezeu prin Sfânta Împărtășanie, asemeni Sfântului Apostol Toma: „Și eu și fiecare dintre voi putem avea această experiență directă a întâlnirii cu Hristos la Sfânta Liturghie, pentru că pâinea se frânge aici și din coasta străpunsă a Domnului Iisus Hristos curg torente de har. La Sfânta Liturghie putem avea experiența plenară a prezenței Domnului Iisus Hristos, pentru că ea este un ospăț al credinței”.

La final părintele paroh, Dumitru Vlad i-a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Andrei pentru prezența în mijlocul credincioșilor și pentru purtarea de grijă pe care o are față de comunitatea din Oarța de Sus. În cadrul slujbei copiii s-au împărtășit, iar la final Ierarhul le-a împărțit acestora cărți de rugăciuni.

Autor: Andreea Pâgleşan
Sursa: radiorenasterea.ro

.

20 Aprilie 2015

Vizualizari: 98

Voteaza:

Mitropolitul Clujului, prezent la hramul bisericii din satul natal 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Mitropolitul Clujului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE