Mitropolitul Clujului, prezent in parohia ortodoxa Nasaud II

Mitropolitul Clujului a fost prezent, in duminica a doua din Postul Mare, in mijlocul credinciosilor parohiei ortodoxe Nasaud II.

Ierarhul, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a oficiat de la ora 10, in biserica cu hramul “Sfintii Imparati Constantin si Elena”, Sfanta Liturghie.

Din sobor au facut parte mai multi preoti din parohiile ortodoxe din orasul Nasaud, avandu-l in frunte pe parintele protopop, Ioan Dambu. Raspunsurile la Sfanta Liturghie au fost date de corul parohial „Laudatio”, infiintat in urma cu trei ani.

In cadrul cuvantului de invatatura IPS Parinte Andrei a vorbit credinciosilor, pornind de la evanghelia vindecarii slabanogului din Capernaum, despre legatura dintre boala si pacat, aratand faptul ca pocainta adevarata prin marturisirea pacatelor poate duce la tamaduirea de patimi si de boli: "Hristos este Doctorul sufletelor si al trupurilor. El vindeca si ochii orbilor , dar in acelasi timp lumineaza si mintile. Este Doctorul schiopilor, dar indreapta si picioarele pacatosilor spre pocainta. Spune paraliticului sa nu mai pacatuiesti, dar spune si Ia-ti patul tau si umbla, pentru ca trupul lui se paralizase din pricina pacatului sufletului. A vindecat mai intai sufletul ca sa aduca prin asta vindecare si trupului”.

La slujba arhiereasca au luat parte pe langa locuitori ai orasului Nasaud si oficialitati locale si judetene. Multime de credinciosi si copii s-au impartasit la final cu Sfintele Taine. Dupa terminarea slujbei, cei mici au primit din partea IPS Andrei carti de rugaciune, iar cei mai mari carti despre Sfanta Liturghie.

Potrivit parintelui paroh George Celsie, anul acesta se implinesc 75 de ani de la ridicarea bisericii cu hramul „Sfintii Imparati Constantin si Elena” din Nasaud. Locasul de rugaciune a fost construit intre anii 1933-1939, sub coordonarea preotului paroh de atunci Ioan Bunea si cu sprijinul Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane din acele timpuri, Miron Cristea. Lucrarile de constructie la prima biserica ortodoxa din Nasaud au fost finalizate in toamna anului 1939, cand locasul de cult a fost sfintit. Prin grija preotului paroh Nifon Odobescu, din 1983 si pana in anul 2000 au fost realizate diferite lucrari de reabilitare, alte lucrari fiind reluate din 2008, odata cu instalarea in parohie a preotului George Celsie. Biserica ortodoxa „Sfintii Imparati Constantin si Elena” din Nasaud a fost resfintita in luna septembrie a anului 2011 de catre IPS Irineu, pe atunci episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului.

Sursa: radio-renasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

16 Martie 2014

Vizualizari: 208

Voteaza:

Mitropolitul Clujului, prezent in parohia ortodoxa Nasaud II 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE