Mitropolitul Clujului a resfintit biserica din parohia ortodoxa Coldau

Biserica din parohia Coldau, protopopiatul Beclean a fost resfintita astazi, in Duminica a 4-a dupa Pasti.

Slujba a fost oficiata de la ora 9 de Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului, IPS Andrei si a fost urmata de Sfanta Liturghie, savarsita pe altarul de vara din apropierea locasului de cult. A slujit alaturi de Inaltpreasfintia Sa un sobor de aproximativ 15 de preoti si diaconi din care au facut parte vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Clujului, Pr.

Iustin Tira si protopopul de Beclean, Pr. Doru Zinveliu. Au fost prezenti la Sfanta Liturghie arhiereasca peste 1500 de credinciosi din localitatile invecinate, monahi si starete de la manastirile din zona, precum si autoritati locale si judetene.

Mitropolitul Clujului le-a vorbit celor prezenti, in cadrul cuvantului de invatatura, despre Mantuitorul Iisus Hristos, Omul prin excelenta, care ia asupra Lui durerile, neputintele si pacatele noastre. Pornind de la exemplul ilustrat in Evanghelia de astazi si anume vindecarea slabanogului de la scaldatoarea din Vitezda, IPS Andrei a aratat ca noi toti crestinii, daca suntem ucenicii Domnului Iisus suntem chemati sa fim oameni salvatori pentru cei din jurul nostru: „Noi crestinii care suntem ucenicii Domnului Hristos trebuie sa fim oameni, oameni salvatori pentru cei din jurul nostru. Sfantul Iacob in epistola sa subliniaza un neajuns pe care il gasim la tot pasul. Noi toti cei ce suntem aici il iubim pe Domnul Hristos sau zicem ca Il iubim, credem in Dumnezeu si Sfantul Iacob ne face atenti ca daca nu facem si fapte Domnului Hristos, daca nu ii calcam pe urme suntem mincinosi. In capitolul doi al cartii sale incepand cu versetul 14 zice asa Sfantul Iacob: « Ce folos, fratii mei, daca zice cineva ca are credinta, iar fapte nu are? Oare credinta poate sa-l mantuiasca? Daca un frate sau o sora sunt goi si lipsiti de hrana cea de toate zilele, si cineva dintre voi le-ar zice: Mergeti in pace! Incalziti-va si va saturati, dar nu le dati cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul? Asa si cu credinta: daca nu are fapte, e moarta in ea insasi» ”.

La finalul slujbei Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei a oferit preotului paroh Gavril Giurgiuca crucea arhiepiscopala, in semn de apreciere pentru activitatea sa pastoral misionara. Totodata au fost oferite si diplome de aleasa cinstire tuturor celor care s-au implicat in reabilitarea bisericii.

Biserica din Coldau ocrotita de „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril” a fost construita in anul 1936. Pana la zidirea noului locas de rugaciune sfintele slujbe au fost oficiate intr-o bisericuta din lemn care a devenit de-a lungul timpului neincapatoare. Noua biserica din Coldau a fost sfintita in 1995 de IPS Irineu al Alba-Iuliei, pe atunci Episcop vicar al Arhiepiscopiei Clujului. Pentru ca s-a aflat intr-o stare avansata de degradare in ultimii ani s-au demarat o serie de lucrari de reparatii. S-au realizat lucrari interioare, precum restaurarea picturii, dar si exterioare, constand in consolidarea edificiului si refacerea turlei bisericii, dupa cum am aflat de la pr. paroh Gavril Giurgiuca.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

11 Mai 2014

Vizualizari: 210

Voteaza:

Mitropolitul Clujului a resfintit biserica din parohia ortodoxa Coldau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE