Moaste de la Durostorum, Bulgaria, vor fi aduse la Codlea

La Biserica ”Schimbarea la Fata” din orasul Codlea, judetul Brasov, vor fi aduse vineri, 17 mai, fragmente din moastele Sfantului Ioan Botezatorul si ale Sfantului Apostol Andrei si o particica din lemnul Sfintei Cruci, din Mitropolia de Durostorum, Bulgaria. Delegatia care va aduce moastele si lemnul Sfintei Cruci va fi condusa de Inalt Preasfintitul Ambrozie, Mitropolitul de Durostorum, iar odoarele vor ramane la biserica din Codlea pana luni, 20 mai. In tot acest rastimp, biserica va fi deschisa permanent, iar credinciosii sunt asteptati sa se inchine si sa participe la slujbele religioase oficiate de preoti.

”Sarbatoarea noastra face parte din Zilele Orasului Codlea, eveniment organizat de Primaria Codlea, prin primarul Catalin Muntean. Centrul manifestarilor va fi duminica, 19 mai, cand Sfanta Liturghie va fi oficiata de Inalt Preasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, alaturi de ceilalti doi ierarhi din Bulgaria”, ne-a spus pr. Adrian Muntean de la Biserica ”Schimbarea la Fata” din Codlea.

Astfel de evenimente au mai avut loc la biserica amintita si in urma cu doi, respectiv trei ani, cand credinciosii au avut posibilitatea sa cinsteasca moastele Sfantului Emilian de Durostorum sau el Sfintei Dimitra.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.
Pe aceeaşi temă

15 Mai 2013

Vizualizari: 959

Voteaza:

Moaste de la Durostorum, Bulgaria, vor fi aduse la Codlea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE