Moastele a 4 sfinti din Schitul Prodromu, in Romania

Moastele Sfantului Ioan Botezatorul, ale Sfantului Apostol si Evanghelist Matei, ale Sfantului Arhidiacon Stefan si ale Sfintei Mucenite Varvara de la Schitul romanesc Prodromu, din Sfantul Munte Athos, ajung pe 12 septembrie la Cluj-Napoca. Aici vor ramane pana in data de 15 a acestei luni, timp in care credinciosii le vor putea aduce cinstire.

Moastele vor fi primite la ora 17.00, cand se va oficia Vecernia si Privegherea si, potrivit Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, marti dimineata, pe 13 septembrie, la ora 9.30 se va sluji Sfanta Liturghie, iar dupa-amiaza vor ajunge la Manastirea Casiel, unde se va sarbatori hramul pe 14 septembrie, Inaltarea Sfintei Cruci.

Pelerinajul sfintelor moaste la Cluj face parte dintr-un circuit mai amplu, care se desfasoara in perioada 6-19 septembrie. Sfintele moaste vor fi aduse de o delegatie din Schitul Prodromu, din care vor face parte pr. ierom. Daniel, pr. ierom. Serapion si pr. ierod. Iustinian. Aceste moaste sunt aduse pentru prima data in Romania si vor ajunge in aceasta seara la Medias, slujba oficiala de primire fiind oficiata maine, 6 septembrie in Catedrala Ortodoxa din Medias.

„Aici vor ramane pana pe 7 septembrie, la ora 17.30, perioada in care vom incerca sa inaltam rugaciuni, vom incerca sa acordam toata atentia si cinstea cuvenita pentru venirea sfintelor moaste in spatiul nostru de existenta, pentru ca este o mare onoare sa avem astfel de musafiri, prieteni ai lui Hristos”, a declarat protopopul de Medias, pr. Ovidiu Gaban.

Miercuri, 7 septembrie, moastele Sfantului Ioan Botezatorul, ale Sfantului Apostol si Evanghelist Matei, ale Sfantului Arhidiacon Stefan si ale Sfintei Mucenite Varvara vor fi duse la Bazna, pe 8 septembrie vor ajunge la Sibiu, iar intre 12-15 septembrie la Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca. In perioada 16-18 septembrie, sfintele oseminte vor fi asezate spre inchinare la Brasov, urmand ca luni, 19 septembrie sa se intoarca spre Tesalonic.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

07 Septembrie 2011

Vizualizari: 411

Voteaza:

Moastele a 4 sfinti din Schitul Prodromu, in Romania 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE