Moastele Sfantului Apostol Iacob la Catedrala din Constanta

Liturghie si Sf. Maslu spre cinstirea aducerii moastelor Apostolului Iacob la Catedrala din Constanta

In cinstea aducerii moastelor Sfantului Apostol Iacob – ruda Domnului - de la Mitropolia Mitilini (Grecia) la Constanta, in aceasta noapte, incepand cu ora 24.

00, la Catedrala „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” va fi oficiata Sfanta Liturghie, urmata de Taina Sfantului Maslu.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a mentionat ca: „este o bucurie nesperata si neasteptata sa intampinam anul acesta moastele unui frate intru apostolie a Sfantului Apostol Andrei, pe Sfantul Apostol Iacob. Este providentiala aceasta sosire a sfintelor moaste pentru ca Sfantul Apostol Iacob este cel care a vorbit despre nevoia rugaciunii in Biserica pentru cei suferinzi si a rostit in Epistola sa cuvintele: De este cineva bolnav intre voi sa cheme preotii Bisericii sa se roage pentru el, ungandu-l cu untdelemn in numele Domnului si rugaciunea credintei il va mantui pe cel bolnav si-l va ridica pe dansul Domnul si de va fi facut pacate i se vor ierta lui. Este un moment binecuvantat pentru ca anul acesta este inchinat de catre Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane Tainei Maslului si ingrijirii bolnavilor.”

Moastele Sf. Apostol Iacob vor sta la Catedrala Arhiepiscopala pana maine seara, urmand ca ele sa fie duse la Pestera Sf. Apostol Andrei, spre inchinare credinciosilor care, vineri, vor veni la aceasta mare sarbatoare.


Biroul de Comunicare

.

28 Noiembrie 2012

Vizualizari: 463

Voteaza:

Moastele Sfantului Apostol Iacob la Catedrala din Constanta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE