Moastele Sfantului Calinic in Mitropolia Olteniei

Mitropolia Olteniei se pregateste de un moment de maxima importanta pentru viata duhovniceasca a clerului, credinciosilor, monahilor si monahiilor din cuprinsul ei, respectiv aducerea moastelor Sfantului Ierarh Calinic de la Manastirea Cernica.

Evenimentul a fost pregatit de Editura "Mitropolia Olteniei", unde au fost realizate mai multe afise care vor fi distribuite saptamana aceasta in judetele Dolj, Gorj, Valcea, Mehedinti si Olt. Astfel, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, si cu purtarea de grija a Inalt Preasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, racla cu moastele Sfantului Calinic va fi adusa in Oltenia in perioada 28 aprilie - 5 mai.



Primul popas se va face la Craiova, in seara zilei de sambata, 28 aprilie, unde va fi oficiata Vecernia. A doua zi, duminica, 29 aprilie, un sobor de arhierei, preoti si diaconi va oficia Sfanta Liturghie. Racla cu sfintele moaste va ramane spre inchinare in Catedrala mitropolitana din Cetatea Baniei pana in dimineata zilei de luni, 30 aprilie, cand va pleca spre Arhiepiscopia Ramnicului.

Aici va poposi in Catedrala arhiepiscopala "Sfantul Ierarh Nicolae" din incinta Centrului eparhial pana marti, 1 mai, dupa Sfanta Liturghie. De la Centrul eparhial din Ramnic, delegatia va insoti sfintele moaste spre ctitoria Sfantului Calinic la Manastirea Frasinei, unde vor ramane pana a doua zi, miercuri, 2 mai. De la Frasinei, sfantul va purcede spre Lainici, locul de metanie al duhovnicului sau, Sfantul Cuvios Irodion, spre a-i fi alaturi in ziua de praznuire. Miercuri seara se va oficia slujba Vecerniei unita cu Privegherea, iar a doua zi, joi, 3 mai, de praznicul Sfantului Irodion, soborul arhiereilor va oficia slujba Sfintei Liturghii.

Urmatoarea destinatie va fi cetatea de pe malul Dunarii, Drobeta-Turnu Severin. Aici delegatia va ajunge joi seara si va aseza sfintele moaste spre inchinare in Paraclisul episcopal, unde vor ramane pana vineri, 4 mai.

De la Severin, sfintele moaste vor fi purtate in Episcopia Slatinei si Romanatilor. Aici vor ramane la Manastirea Clocociov pana sambata, 4 mai, dupa Sfanta Liturghie, cand se vor intoarce la Manastirea Cernica.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.
Pe aceeaşi temă

04 Aprilie 2012

Vizualizari: 965

Voteaza:

Moastele Sfantului Calinic in Mitropolia Olteniei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE