Moastele Sfantului Ioan Rusul vin la Manastirea Floresti

Cu ocazia hramului Manastirii „Acoperamantul Maicii Domnului” din Floresti, va fi adus la acest asezamant monahal un fragment din moastele Sfantului Ioan Rusul, de la Manastirea „Sfantul Ioan Rusul” din Giurgiu. Sfintele oseminte vor ajunge joi, 29 septembrie, la Manastirea Floresti, fiind depuse spre inchinarea credinciosilor si vor ramane pana duminica, 2 octombrie, cand se vor intoarce in Episcopia Giurgiului.

In tot acest timp, potrivit programului prezentat de duhovnicul Manastirii Floresti, protosinghelul Visarion Pasca, se vor oficia sujbe, Sfanta Liturghie, Acatistul Sfantului, Paraclisul, iar vineri seara, la ora 18.00, se va savarsi Privegherea, urmand Taina Sfantulu Maslu de la ora 22.00.

Sambata, 1 octombrie, cand sarbatorim Acoperamantul Maicii Domnului, slujbele vor incepe la ora 8.00, cu sfintirea apei, iar la ora 9.30 Inaltpreasfintitul Andrei, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului, va oficia Sfanta Liturghie arhiereasca, in fruntea unui sobor de preoti si diaconi.

Este primul pelerinaj care se face cu moastele Sfantului Ioan Rusul in afara Episcopiei Giurgiului din anul 2008, cand au fost aduse in manastirea inchinata acestui sfant din cuprinsul eparhiei. Au ajuns aici printr-o minune, despre care ne-a relatat saretul Manastirii „Sfantul Ioan Rusul” din Giurgiu, pr. Macarie Sotarca: "Preasfintitul Ambrozie se afla in concediu in Grecia, iar a doua zi urma sa slujeasca Sfanta Liturghie la moastele sfantului din Insula Evia. In noaptea aceea preotul de acolo, preotul grec, a avut un vis in care i-a aparut Sfantul Ioan Rusul si i-a spus sa-i dea episcopului roman o particica din moastele sale ca binecuvantare poporului roman".

Preasfintitul Ambrozie s-a gandit initial sa daruiasca particica din sfintele moaste unei noi biserici cu hramul sfantului, dar in apropierea orasului Giurgiu s-a infiintat o manastire intr-o fosta unitate militara, aici ajungand sfintele moaste inca de la infiintare. Au fost asezate in Paraclis, spre inchinare.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

29 Septembrie 2011

Vizualizari: 514

Voteaza:

Moastele Sfantului Ioan Rusul vin la Manastirea Floresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE