Moastele Sfantului Luca, Arhiepiscopul Crimeii, aduse in Bucuresti

Paraclisul „Sfintii Imparati Constantin si Elena” al Institutului de Endocrinologie „C. I. Parhon” din Capitala adaposteste, incepand de ieri, 13 martie, un fragment din moastele Sfantului Luca, Arhiepiscopul Crimeii. Sfintele odoare au fost aduse, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, de la Manastirea „Sfanta Treime” din Simferopol, Ucraina, si vor ramane in lacasul de cult.

Mai multe informatii a oferit pentru TRINITAS TV, parintele Gheorghe Popa, slujitor la Paraclisul Institutului de Endocrinologie „C. I. Parhon”: „Noi ne-am dorit si am nazuit ca un chirurg, un doctor fara de arginti, un ravnitor al vindecarii trupului si al sufletului sa fie aici si sa ne ajute. Prin mestesugul sau sa-i ajute si pe chirurgii nostri. Sfantul Luca inainte de operatie aprindea candela Maicii Domnului”

Sfantul Luca al Crimeii s-a nascut la 14 aprilie 1877 si a trecut la cele vesnice in 11 iunie 1961. Doctor in medicina si profesor, a fost si Arhiepiscop de Tambov si Miciurinsk, ulterior de Simferopol si Crimeea. A fost canonizat in 1995 de catre Biserica Ortodoxa Ucraineana, iar la 25 mai 1996 este recunoscut si de Patriarhia Rusiei, cu data de sarbatorire la 11 iunie.

La Paraclisul „Sfintii Imparati Constantin si Elena” al Institutului de Endocrinologie „C. I. Parhon” vin sa caute linistire sufleteasca si sa se roage pacienti, angajati ai institutiei, dar si credinciosi din Capitala.

Sursa: basilica.ro

14 Martie 2010

Vizualizari: 1423

Voteaza:

Moastele Sfantului Luca, Arhiepiscopul Crimeii, aduse in Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE