Moastele Sfantului Mucenic Haralambie, aduse la Botosani

Sute de credinciosi au stat la rand, miercuri seara, pentru a venera moastele Sfantului Mucenic Haralambie care au fost aduse, pentru al doilea an consecutiv, la Biserica "Sfantul Gheorghe" din Botosani, cu prilejul Zilelor municipiului, marcate in fiecare an pe 23 aprilie.

Sfintul Mucenic Haralambie, ale caror moaste sint pastrate la biserica din comuna Halaucesti, judetul Iasi, este considerat facatori de minuni, iar atingerea unor parti din trupul sau este considerata o binecuvintare pentru credinciosi. "Stim ca sfintul ne apara de boli si venim aici cu credinta si evlavie pentru a ne ruga pentru sanatatea noastra", a declarat unul dintre credinciosi.

Moastele Sfintului Mucenic Haralambie vor ramane la Botosani pana duminica, 26 aprilie.

Cu prilejul Zilelor municipiului Botosani, joi dimineata, incepand cu ora 9, la Biserica "Sfantul Gheorghe" va fi oficiata o slujba dedicata Sfintului Mare Mucenic Gheorghe, patronul spiritual al localitatii.

Slujba va fi oficiata de un sobor de preoti in frunte cu Prea Sfintitul Calinic Botosaneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iasilor.

Sursa: evenimentul.ro

.

23 Aprilie 2009

Vizualizari: 217

Voteaza:

Moastele Sfantului Mucenic Haralambie, aduse la Botosani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE