Moment aniversar in Arhiepiscopia Ramnicului

Luni 4 martie 2013, Arhiepiscopia Ramnicului a trait un moment de intensa bucurie, clerul si binecredinciosii crestini, monahii si monahiile acestei Eparhii aniversand ziua onomastica a Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim Cristea, Arhiepiscopul Ramnicului. Cu acest prilej in Catedrala Arhiepiscopala „Sfantul Nicolae” din Ramnicu Valcea, a fost oficiata Sfanta Liturghie de catre Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, impreuna cu un ales sobor de preoti si diaconi.

La slujba au participat numerosi credinciosi ramniceni care au dorit sa inalte rugaciuni Bunului Dumnezeu pentru binecuvantarea si sanatatea Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim care astazi isi sarbatoreste ziua onomastica, avand ca patron spiritual pe Sfantul Cuvios Gherasim de la Iordan, praznuit de Biserica astazi.

La finalul slujbei Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul a rostit un cuvant in care a subliniat importanta acestui moment aniversar pentru Arhiepiscopia Ramnicului.

Dupa Sfanta Liturghie a fost oficiata o slujba de Te Deum, drept multumire adusa Bunului Dumnezeu pentru purtarea de grija si binefacerile revarsate asupra Intaistatatorului Arhiepiscopiei Ramnicului, iar apoi a fost rostit un Polihroniu pentru conducerea Bisericii, cler si popor.



Dupa slujba de multumire, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, in numele sau personal, al membrilor Permanentei Eparhiale, al personalului Centrului Eparhial, al preotilor, monahilor si monahiilor din Arhiepiscopia Ramnicului si al tuturor credinciosilor, l-a felicitat pe Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, urandu-i ani multi si sanatosi, vigoare sufleteasca si trupeasca deplina si o pastorire aleasa, si i-a daruit Inaltpreasfintiei Sale in semn de pretuire o cruce de binecuvantare.

La slujba a luat parte si Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, care a tinut si un cuvant in care a multumit lui Dumnezeu pentru darul vietii si pentru toate binefacerile aduse, a multumit Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul pentru frumoasele cuvintele adresate, si a daruit binecuvantari arhieresti tuturor celor prezenti.

Sursa: arhiram.ro

.
Pe aceeaşi temă

05 Martie 2013

Vizualizari: 675

Voteaza:

Moment aniversar in Arhiepiscopia Ramnicului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE