Nou vicar eparhial in Arhiepiscopia Bucurestilor

Permanenta Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucurestilor, din data de 2 septembrie 2014, desfasurata la Resedinta Patriarhala, sub presedintia Preafericitul Parinte Daniel, Arhiepiscopul Bucurestilor, Mitropolitul Munteniei si Dobrogei, Loctiitor al Tronului Cezareii Capadociei si Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a hotarat ca pr. lect. dr. Mihai Aurel sa fie noul vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

„In aceste momente extrem de importante pentru viata mea personala, dar mai ales pentru slujirea in cadrul Bisericii, aceasta slujire la care am fost chemat implica o responsabilitate inaintea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, Chiriarhul meu, si in subordinea caruia voi fi in slujirea aceasta, dar mai ales pentru tot cea ce trebuie facut la nivelul Centrului Eparhial pentru o mai buna coordonare a activitatii, pentru o eficientizare, daca se poate spune, cu umila contributie si experienta ca relatiile Centrului Eparhial atat cu parintii din teritoriu, de la parohii, parintii stareti, cat si mai ales autoritatile locale si centrale sa fie o relatie frumoasa, o relatie de colaborare si mai ales de evidentiere a valorilor Bisericii noastre stramosesti”, a spus Pr.

lect. dr. Mihai Aurel, noul vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Pr. Lect. dr. Aurel Mihai s-a nascut la 18 ianuarie 1969 in localitatea Slobozia, jud. Ialomita. A absolvit Seminarul Teologic Ortodox Bucuresti in anul 1990; din anul 1994 este licentiat al Facultatii de Teologie Ortodoxa a Universitatii Bucuresti. In anul 2005 a obtinut titlul de Doctor in teologie. Intre anii 1997 - 2012 a fost director al Seminarului Teologic Ortodox Bucuresti. Din anul 2012 este lector la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” din Bucuresti. De la 1 iulie 2010 este paroh al Bisericii „Sfanta Treime” - Delea Veche, din Bucuresti. In 1995 a fost hirotonit diacon pe seama Bisericii Manastirii Radu Voda – paraclisul Seminarului, in anul 2001 a fost hirotonit preot, imbisericit pe seama Bisericii Delea Veche.

Sursa: basilica.ro

.

02 Septembrie 2014

Vizualizari: 316

Voteaza:

Nou vicar eparhial in Arhiepiscopia Bucurestilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE