O biserica pentru copiii institutionalizati din Gherla


O biserica pentru copiii institutionalizati din Gherla

Duminica, 20 aprilie 2008, de sarbatoarea Intrarii Domnului in Ierusalim, PS Episcop vicar Vasile Somesanul va oficia slujba sfintirii bisericii cu hramul "Sf. Paracheva si Sf. Mina" pentru copiii din Centrele de plasament din municipiul Gherla.

Slujba sfintirii, precedata de privegherea din ajunul marii sarbatori, va incepe, duminica la ora 9.00, fiind continuata de Sfanta Liturghie arhiereasca si de slujba botezului copiilor nascuti la Centrul maternal "Maria".

Raspunsurile la Sfanta Liturghie vor fi date de corul de copii si tineri "Brancoveanu" si de grupul psaltic "Sf. Roman Melodul". Preasfintitul Vasile va binecuvanta si noul sediu al Fundatiei caritabile "Sf. Nicolae" din Gherla.

In dupa amiaza zilei, la Casa municipala de cultura se vor desfasura lucrarile simpozionului "Martiri si Marturisitori in Transilvania din trecut si prezent - modele de traire crestina". Cu acest prilej, Mitropolitul Bartolomeu va acorda diplome de aleasa cinstire mai multor persoane care au sprijinit activ constructia unei biserici pentru copiii aflati in dificultate.

Biserica a fost ridicata in 5 ani, prin stradania preotului misionar Petru Bagacian pentru folosul sufletesc al copiilor si tinerilor institutionalizati in centrele de ocrotire sociala din Gherla.

Sursa: arhiepiscopia-ort-cluj.org

.

16 Aprilie 2008

Vizualizari: 712

Voteaza:

O biserica pentru copiii institutionalizati din Gherla 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE