O noua capela sfintita in Buzau

Capela "Sfintii Apostoli Petru si Pavel“ din cadrul Parohiei "Sfanta Cuvioasa Parascheva“ din orasul Buzau a fost sfintita duminica, 7 iulie, de Inaltpreasfintitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei.


 
Noul lacas de rugaciune a fost zidit in vecinatatea bisericii parohiei, impodobit cu pictura si cu catapeteasma, intre anii 2010 si 2013. Piatra de temelie a fost asezata in anul 2009 de arhiepiscopul Epifanie, fostul arhipastor al eparhiei de la curbura Carpatilor. In Duminica Sfintilor Romani, numerosi credinciosi au participat la slujba de tarnosire a noului lacas de rugaciune inchinat Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, care a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, inconjurat de un sobor de slujitori format din parintele protoiereu Sorin Pana de la Protopopiatul Buzau I, parintele Gheorghe Sava-Popa, parohul Bisericii "Sfanta Cuvioasa Parascheva“, preotul Cristisor Manea, preotul Petre Brasoveanu, precum si alti preoti si arhidiaconi. Dupa slujba de sfintire a capelei in care se vor oficia de acum inainte slujbele de inmormantare si de pomenire a celor adormiti, Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Ciprian a  savarsit Sfanta Liturghie in biserica parohiala "Sfanta Cuvioasa Parascheva“ de pe strada Oltului din Buzau, lacas care a fost restaurat si infrumusetat in ultimii ani prin stradania parintelui paroh. Chiriarhul locului a spus credinciosilor prezenti la slujba ca de acum inainte au doua lacasuri de rugaciune in cadrul parohiei, de care trebuie sa poarte de grija si in care sunt chemati la rugaciune. "Cu ajutorul bunului Dumnezeu am sfintit astazi un nou lacas de cult. Chiar daca acesta are o destinatie speciala, ca sa fie depuse in el trupurile neinsufletite ale crestinilor pentru prohodire si inmormantare, lacasul este o capela sau o bisericuta care are Sfantul Altar si Sfanta Masa tarnosita pe care se oficiaza Sfanta Liturghie. Biserica parohiala pe care au zidit-o inaintasii dumneavoastra si noua capela capata importanta in masura in care noi suntem prezenti in ele in stare de rugaciune. Acest lucru arata Biserica cea vie formata din credinciosi care trebuie sa o insufleteasca pe cea de zid“, a spus IPS Arhiepiscop Ciprian.
 
Parintele paroh Gheorghe Sava-Popa a multumit enoriasilor parohiei pentru sprijinul acordat in timpul zidirii capelei si a evidentiat reprezentanti ai autoritatilor locale si membri din Consiliul parohial care s-au implicat in mod special. La final, chiriarhul locului a daruit pentru altarul capelei o cruce de binecuvantare. Dupa Sfanta Liturghie, numerosi credinciosi din Buzau au trecut prin altarul capelei si s-au inchinat la Sfanta Masa. In cadrul Parohiei "Sfanta Cuvioasa Parascheva“ din Buzau functioneaza Centrul social-filantropic "Sfanta Parascheva“, care are mai multe componente dintre care amintim o gradinita parohiala, cabinete medicale, sali de intalniri, trapeza. Centrul acorda anual burse de merit unor liceeni cu rezultate foarte bune la invatatura din judetul Buzau.

Sursa: ziarullumina.ro

.
Pe aceeaşi temă

09 Iulie 2013

Vizualizari: 444

Voteaza:

O noua capela sfintita in Buzau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE