O noua etapa a proiectului 'Retea teritoriala de furnizori de servicii crestine sociale'

La sediul „Diaconia“ al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei a avut loc joi 30 iunie, reuniunea finala la nivel eparhial in cadrul proiectului „Retea teritoriala de furnizori de servicii crestine sociale“. In urma acestei intruniri s-au stabilit misiunea, obiectivele si activitatile pe care Arhiepiscopia Iasilor le va implementa in urmatorii 3-5 ani in domeniul asistentei sociale.


Proiectul „Retea teritoriala de furnizori de servicii crestine sociale“ este finantat prin Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. In colaborare cu Arhiepiscopia Iasilor se doreste generarea unei strategii in domeniul serviciilor sociale pentru o perioada de 3-5 ani. Aceasta strategie va fi dezvoltata participativ, prin implicarea mai multor persoane care deruleaza activitate sociala si filantropica (preoti, asistenti sociali, lucratori sociali, voluntari din comunitati).

„Pana in prezent am organizat o runda de ateliere de lucru la nivelul fiecarui judet al Arhiepiscopiei Iasilor in perioada aprilie-mai 2011. Grupurile de 30 de persoane din mai multe parohii ale fiecarui judet (Iasi, Botosani si Neamt) s-au reunit si au incercat sa genereze propuneri cu referire la viziunea si misiunea in domeniul social si sa-si analizeze punctele tari si cele slabe care sa-i ajute pe viitor“, a explicat Anemarie Gasser, manager de proiect in cadrul Organizatiei Internationale pentru Caritate Crestin-Ortodoxa.

Plan concret de actiune in urmatoarele luni

Dupa aceste intalniri la nivel de judet, va avea loc o reunire cu reprezentantii celor care au fost la intrunirile judetene la nivel centralizat. Din propunerile diverse venite din teren s-a formulat una singura care sa fie adoptata de eparhie. „La finalul acestei zile de lucru, am iesit cu un document in care este formulata o viziune clara si cateva obiective mari strategice de actiune in social si in filantropie pentru Eparhia Iasilor. Dupa aceasta intalnire, urmeaza ca un nucleu de sapte oameni sa realizeze un plan concret, operational, de lucru, si un buget aferent acestei strategii. Obiectivul acestui proiect este ca, in luna martie a anului viitor, Arhiepiscopia Iasilor sa aiba un plan concret de actiune care sa fie pus in aplicare“, a spus Anemarie Gasser. Proiectul „Reteaua teritoriala de furnizori crestini de servicii sociale“ a fost lansat la Iasi pe 21 iunie 2010. (Constantin Ciofu)

Sursa: mmb.ro
 

.

07 Iulie 2011

Vizualizari: 328

Voteaza:

O noua etapa a proiectului 'Retea teritoriala de furnizori de servicii crestine sociale' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE