O noua sesiune de formare in cadrul proiectului 'Alege Scoala'

In zilele de 23 si 24 mai, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ambrozie, in Episcopia Giurgiului s-a desfasurat un nou seminar de instruire a formatorilor din cadrul Proiectului „Alege Scoala!" care a reunit 6 preoti din Protopopiatul Bolintin si 5 profesori care predau Disciplina Religie. Evenimentul s-a desfasurat la Manastirea Comana in Centrul cultural „Radu Serban", care a oferit celor prezenti un cadru deosebit, acestia avand posibilitatea sa admire o colectie frumoasa de fotografii de arhiva ale Manastirii si obiecte vechi de cult care atesta existenta seculara a acesteia.

Sesiunea i-a avut ca experti formatori pe parintele lect. univ.dr. Gheorghe Holbea, Consilier patriarhal in cadrul Sectorului teologic educational al Patriarhiei Romane, si pe parintele Inspector George Jambore.

Cu acest prilej, participantilor le-au fost prezentate metode si practici de integrare in comunitate a copiilor din familii monoparentale sau care prezinta unele forme de izolare. De asemenea, a avut loc si o prezentare a calendarului activitatilor viitoare care cuprinde sesiuni de formare, intocmirea de fise cu grupurile-tinta si centralizarea datelor la nivel national, dar si identificarea a noua copii cu risc de abandon scolar din fiecare parohie care sa fie asistati in insusirea educatiei morale de baza, in dezvoltarea motivatiei necesare ramanerii in scoala prin intermediul participarii la activitatile organizate in cadrul parohiilor, la concursuri si la tabere de creatie.

Proiectul are ca scop prevenirea si combaterea fenomenului de parasire timpurie a scolii si prevenirea delincventei juvenile prin dezvoltarea unor solutii alternative tip „scoala de duminica", necesare asigurarii educatiei de bazasi a motivatiei pentru educatie a copiilor din mediul rural si urban, cu varstecuprinse intre 5si 14 ani siformarea specifica de preoti si profesori de religie, implicatiin prevenirea fenomenului de parasire a scolii,in vederea dezvoltarii deprinderilor de lucru cu copiii si a aptitudinilor psiho-pedagogice.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro
 

24 Mai 2011

Vizualizari: 621

Voteaza:

O noua sesiune de formare in cadrul proiectului 'Alege Scoala' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE