O noua specializare la Facultatea de Teologie din Craiova

Incepand din anul universitar 2012 – 2013, Departamentul de Teologie din cadrul Facultatii de Teologie, Istorie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea din Craiova, are o noua specializare: Arta Sacra. Tinerii care se vor inscrie si vor absolvi aceasta specializare vor putea activa ca restauratori pictura-bisericeasca.

„Ii multumim lui Dumnezeu si Inalt Preasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei, Mitropolitul Olteniei si Decanul Facultatii noastre de Teologie, pentru ca s-a ostenit ca aici, in Oltenia, sa existe o astfel de specializare. Se impunea acest lucru, pentru ca tezaurul de patrimoniu bisericesc este foarte mare, iar in zona nu exista o Facultate de Arte. Tocmai de aceea, specializarea nou infiintata va fi canalizata spre perfectionarea viitorilor restauratori”, a precizat pr.

lect. univ. dr. Adrian Ivan, directorul Departamentului de Teologie, din cadrul Facultatii de Teologie, Istorie si Stiintele Educatiei. Incepand din toamna, cei care se vor inscrie la aceasta sectie vor avea parte de laboratoare moderne, dotate dupa ultimele standarde. „Intentia noastra este sa dezvoltam relatiile cu cat mai multe institutii specializate in domeniu, astfel incat ceea ce se va intampla la Departamentul de Teologie din Craiova sa fie de perspectiva”, a adaugat parintele prof. Adrian Ivan.

Perioada de inscriere pentru specializarea Arta Sacra, din cadrul Facultatii de Teologie, Istorie si Stiinte ale Educatiei, este 3-14 septembrie 2012. La data de 17 septembrie, candidatii vor sustine un interviu, proba eliminatorie, in cadrul caruia vor fi verificate aptitudinile vocationale si notiunile generale la Catehism ortodox. Admiterea se face pe baza mediei obtinute la examenul de bacalaureat. Afisarea rezultatelor este programata pentru data de 18 septembrie. Pentru specializarea Arta Sacra exista 8 locuri la forma de invatamant de la buget si 7 locuri la forma de invatamant cu taxa. Pentru specializarea Teologie ortodoxa pastorala sunt disponibile 70 de locuri la forma de invatamant buget si 10 la cea cu taxa, interviul urmand sa se desfasoare in perioada 25-26 iulie. Pentru locurile ramase neocupate in sesiunea de vara, candidatii se pot inscrie pentru sesiunea din toamna, odata cu interviul programat la specializarea Arta Sacra.

Sursa: mitropoliaolteniei.ro
 

.

26 Iunie 2012

Vizualizari: 645

Voteaza:

O noua specializare la Facultatea de Teologie din Craiova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE