Oaspeti din Grecia, la catedrala mitropolitana din Cluj

În Biserica Ortodoxă a fost ieri, 21 septembrie 2014, Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci. La catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, alături de un sobor de preoți și diaconi dar și oaspeti din Grecia, părintii arhimandriți Sosipatru Pitoulias și Grigorie Maja de la biserica mitropolitană din orașul Veria.
Dacă nu te doare sufletul pentru cel de lângă tine, nu ești om

În cuvântul de învăţătură rostit după citirea pericopei evanghelice, părintele exarh i-a îndemnat pe credincioşi să se îngrijească mai mult de suflet și de semeni: “Noi, rareori medităm la viața noastră și, mai ales, la sufletul nostru.

Ne limităm la viața biologică, trupească și sufletul îl lăsăm la urmă dar acest trup trebuie să se molipsească de la suflet și să se faca părtaș vieții sufletului și nu invers. Mă doare sufletul și nu vreau să nu mă doară și când spun aceasta vorbesc și despre omul de lângă mine sau despre ființa omenească din care eu fac parte. Și atunci mă gândesc la părinți, la frați, la tot sufletul necăjit și întristat, care are trebuință de mila și ajutorul lui Dumnezeu dar și a omului. Dacă nu te doare sufletul pentru cel de lângă tine, te anulezi și nu mai ești ceea ce a vrut și a plămădit Dumnezeu. Ești cu totul altceva, dar nu ești om! ”.
Prin întermediul radio Renașterea, alături de clujeni

La finalul Sfintei Liturghii, părintele arhimandrit Sosipatru Pitoulias a rostit un scurt cuvânt în care a mulțumit pentru primire și a precizat că este alături de clujeni și prin intermediul Radio Renașterea: „Mulțumesc Părintelui Mitropolit Andrei, care ne-a dat binecuvântare ca încă o dată să slujim în catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca și vă mulțumesc dumneavoastră. Doresc să vă spun un adevăr și anume cât vă iubesc. Noi, acolo în Grecia, terminăm Sfânta Liturghie, în fiecare duminică foarte devreme, după care merg în biroul bisericii noastre și acolo, la calculator, ascult Radio Renașterea și îi aud pe părintii slujitori de aici și pe pe Înaltpreasfințitul Andrei. Atunci, eu, cu mintea, sunt alături de dumneavoastră aici, în această sfântă biserică. Ne unește radio Renașterea. Credința în Hristos ne unește și fiecare își duce crucea”

Autor: Grigore Sâmboan

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

22 Septembrie 2014

Vizualizari: 502

Voteaza:

Oaspeti din Grecia, la catedrala mitropolitana din Cluj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE