Odoare sfinte donate bisericii 'Sfanta Filofteia'

Pentru credinciosii parohiei „Sfanta Mucenita Filofteia” din Constanta, vineri, 16 mai 2014 va fi o zi importanta in istoria asezamantului de cult. Incepand cu ora 18.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va aduce la aceasta biserica (situata in cartierul km 4 - zona Billa) vesmantul Sfintei Filofteia de la manastirea Curtea de Arges.

Dupa asezarea vesmantului in racla sfintita, ierarhul tomitan, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, va oficia Taina Sfantului Maslu.

Ocrotitoarea bisericii constantene, Sfanta Filofteia a trait in secolul al XIII, in cetatea Tarnovo din Bulgaria. Din copilarie obisnuia sa mearga la biserica si sa le daruiasca celor saraci hainele ei si o parte din mancarea pe care i-o ducea la camp tatalui. Acest obicei si ura mamei vitrege au atras ocari si batai din partea tatalui. La un moment dat, parintele a aruncat asupra fetei cu un topor, provocandu-i moartea. Sfanta de numai 12 ani a facut minuni si imediat dupa moarte, trupul sau neputand fi mutat din loc. Episcopul a rostit nume de cetati, manastiri si biserici; doar cand a pronuntat numele bisericii domnesti din Arges, trupul a putut fi ridicat, intelegandu-se prin aceasta ca vointa sfintei este sa ajunga aici. Din anul 1517, cand Neagoe Basarab a ctitorit manastirea Curtea de Arges trupul Sfintei Filofteia a fost mutat aici, ramanand pana in zilele noastre.

Sursa: arhiepiscopiatomisului.ro

.

15 Mai 2014

Vizualizari: 223

Voteaza:

Odoare sfinte donate bisericii 'Sfanta Filofteia' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE