Olimpiada de Religie, etapa pe judetul Sibiu

Scoala Gimnaziala “Nicolae Iorga” din Sibiu a fost si in acest an gazda Olimpiadei Judetene de Religie, o competitie la care s-au inscris 130 de copii de la mai multe scoli si licee. Inainte de inceperea concursului din 1 martie, Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului i-a binecuvantat pe elevii olimpici.

Olimpiada Judeteana de Religie de la Sibiu s-a bucurat si in acest an de un maxim interes din partea elevilor de gimnaziu si de liceu cu aptitudini si dragoste fata de aceasta disciplina. Asa cum prevede regulamentul, la concurs au fost inscrisi elevi de la clasele VII-XII, iar pentru cei din clasele a V-a si a VI-a s-a organizat un concurs interjudetean. Cei peste 130 de elevi din scolile si liceele judetului Sibiu au fost insotiti la concurs de profesorii de Religie din institutiile de invatamnant reprezentate la Olimpiada.

Ca de fiecare data, inainte de inceperea concursului, IPS Mitropolit Laurentiu a venit in scoala sibiana pentru a-i binecuvanta si felicita pe elevii inscrisi la aceasta etapa a Olimpiadei de Religie. Ierarhul le-a vorbit elevilor si i-a felicitat pentru dragostea aratata fata de aceasta disciplina unica in curricula scolara prin caracterul formator si mai ales prin continutul cursurilor. IPS Mitropolit Laurentiu le-a urat succes elevilor si i-a asigurat de faptul ca toti sunt castigatori la acest concurs prin implicarea lor sufleteasca la orele de Religie si prin pregatirea lor sufleteasca.

Alaturi de IPS Mitropolit Laurentiu, la Olimpiada de Religie s-au aflat inspectorul de Religie al judetului Sibiu, prof. Mariuca Neagu, inspectorul de Religie de la Arhiepiscopia Sibiului, dr. Sorin Joanta, directorul Scolii „Nicolae Iorga”, prof. Ioan Mosneag, dascalii de Religie si cadrele didactice din comitetul de organizare.

Castigatorii concursului judetean de la Sibiu vor participa la Olimpiada Nationala de Religie, iar toti cei care au avut rezultate remarcabile la etapa de la Sibiu vor fi premiati de IPS Mitropolit Laurentiu in cadrul unei ceremonii.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

01 Martie 2014

Vizualizari: 317

Voteaza:

Olimpiada de Religie, etapa pe judetul Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Olimpiada de Religie

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE