Olimpiada de Religie - faza judeteana

Sambata, 19 martie la Drobeta Turnu Severin se va desfasura Olimpiada de Religie pentru Cultul Ortodox, faza judeteana, la Scoala cu clasele I-VIII Nr.11 din municipiu.

Vor participa un numar de 250 de elevi,sub indrumarea profesorilor de religie mehedinteni, iar pentru fiecare nivel de clasa (VII – XII) elevul clasat pe locul I, se va califica pentru faza nationala daca a obtinut minimum 90 de puncte.

Subiectele vor sosi sigilate de la Inspectoratul general pentru Religie si vor fi abordate, la nivelul ambelor sectiuni – liceu si gimnaziu, din punct de vedere religios-moral, cu aplicabilitate si exemplificare in realitatea sociala.

Conscursul va incepe la ora 09.

00.

Faza nationala a Olimpiadei de Religie (Cultul Ortodox) se va desfasura la Galati, intre 17-21 aprilie.

In situatia necalificarii elevilor din cauza neobtinerii punctajului minim, de 90 de puncte, sau a lipsei de concurenti la un nivel de clasa, locurile ramase neocupate nu se vor redistribui pentru celelalte niveluri.

Tematica pentru olimpiada (etapa judeteana) cuprinde materia studiata in timpul celor 2 semestre, conform Programelor scolare in vigoare pentru disciplina Religie, incadrandu-se intre urmatoarele repere:

Clasa a VII-a: Dumnezeu se descopera oamenilor. Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie pana la Legea cea noua - Fericirile (inclusiv), Conform Programei scolare revizuite, aprobata prin ordinul ministrului nr. 5097/ 09.09.2009.

Clasa a VIII-a: Crezul – sinteza invațaturii crestine pana la Calatorind cu Dumnezeu - pelerinajul la biserici si manastiri (inclusiv), Conform Programei scolare, aprobata prin ordinul ministrului nr. 5097/ 09.09.2009.

Clasa a IX-a: Adorarea lui Dumnezeu pana la Monahismul – forma a spiritualitații crestine (inclusiv), Conform Programei scolare, aprobata prin ordinul ministrului nr. 5230 / 01.09.2008.

Clasa a X-a: Relatia omului cu Dumnezeu pana la Rugaciune si reconciliere (inclusiv), Conform Programei scolare, aprobata prin ordinul ministrului nr. 5230 / 01.09.2008.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

17 Martie 2011

Vizualizari: 1471

Voteaza:

Olimpiada de Religie - faza judeteana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE