Olimpiadele Nationale de Religie si Arte vizuale la Slatina

Luni, 7 aprilie, incepand cu orele 1730, la Catedrala Episcopala din Slatina a avut loc deschiderea festiva a Olimpiadelor Nationale de Religie si Arte vizuale.

Dintre personalitatile de seama, la eveniment au luat parte: Dl Primar al Mun. Slatina Minel Prina, Dl Insp. Gen. de Religie Catalin Pislaru, Dl Insp.

Gen. de Arte Vizuale Prof. Dr. Adrian Braescu, Dna Insp. Gen. al I.S.J. Olt Felicia Man, Dna Florica Grecu − Insp. de Religie pe jud. Olt, Parintele Lect. Dr. Gheorghe Holbea, Prodecanul Facultatii de Teologie din Bucuresti, precum si numerosi concurenti, insotiti de preoti si profesori indrumatori.

Astfel, la faza nationala a Olimpiadei de Religie participa 254 de elevi din clasele VII-XII, castigatori ai fazelor judetene din toata tara, insotiti de 40 de profesori de specialitate. Concursul propriu-zis are loc marti, 8 aprilie, incepand cu orele 900, la Colegiul National „Ion Minulescu”.

Alegerea Municipiului Slatina pentru desfasurarea fazei nationale a Olimpiadei de Religie se datoreaza declararii anului 2014, de catre Sfantul Sinod, drept „Anul comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni” − sfintii ocrotitori ai Episcopiei Slatinei si Romanatilor.

Olimpiada Nationala de Arte vizuale se desfasoara la Colegiul National Vocational „Nicolae Titulescu”, la care participa 427 de elevi din clasele a XI-a si a XII, insotiti de 48 de profesori, sectia de Icoana-Arta sacra fiind gazduita de Manastirea Clocociov.

Participantii celor doua olimpiade vor face vizite de documentare in Slatina, Caracal si Corabia, precum si pelerinaje la manastirile Clocociov si Brancoveni.

Castigatorii editiei din acest an vor fi anuntati vineri dimineata, inainte de festivitatea de premiere.

Sursa: episcopiaslatinei.ro

.

10 Aprilie 2014

Vizualizari: 410

Voteaza:

Olimpiadele Nationale de Religie si Arte vizuale la Slatina 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE