Olivier Clement a trecut la cele vesnice


Olivier Clement a trecut la cele vesnice

 

Teologul ortodox francez Olivier Clement a trecut la cele vesnice, joi seara, 15 ianuarie 2009, la Paris. S-a nascut in sudul Frantei, intr-un sat protestant.

 

A intalnit pentru prima data Ortodoxia, citind cartea "Teologia Mistica a Bisericii Ortodoxe de Rasarit", scrisa de Vladimir Lossky. Dupa ce si-a cumparat un triptic cu icoana lui Hristos, a Maicii Dom­nului si a lui Ioan Botezatorul de la un anticar din Paris, va incepe sa se roage. Astfel, ajunge sa spuna "Atunci Hristos a sosit si m-a gasit, iar eu L-am urmat.

Am pus in paran­teza tot ce stiam despre religii si am incredintat existenta mea Lui. Am hotarat sa devin crestin, dar crestin ortodox".

 

S-a convertit la ortodoxie la varsta de 30 de ani. A predat Isto­ria Bisericeasca la Institutul Teo­logic "Sfantul Serghie" din Paris. A scris peste treizeci de lucrari consacrate istoriei, gandirii si vietii Bisericii ortodoxe, intalnirilor dintre ortodoxie si crestinismul occidental, dintre religiile necrestine si modernitate. A fost distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Louvain-la-Neuve (Belgia) si al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti si al Universitatii Sacre-Coeur din Connecticut (Statele Unite ale Americii). A trecut la cele vesnice la varsta de 87 de ani.

Dumnezeu sa-l odihneasca!

.

16 Ianuarie 2009

Vizualizari: 1332

Voteaza:

Olivier Clement a trecut la cele vesnice 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE