Ortodocsii cu deficiente de vorbire si auz din Chisinau vor avea biserica proprie


Crestinii ortodocsi cu deficiente de vorbire si auz care locuiesc in Chisinau vor avea in premiera posibilitatea sa mearga la slujbe la Biserica Inimii Tacute cu Hramul "Sfantul Ierarh Vasile cel Mare", care va fi in curand inaugurata in capitala basarabeana.

Epitropul Viorel Cojocaru a declarat pentru BASA-press ca "este regretabil faptul ca aceste persoane sunt private de o astfel de posibilitate si, din pacate, cunosc foarte putine lucruri despre Dumnezeu, desi se arata interesati de acest subiect". Totodata, acesta a mai anuntat ca deja a organizat la Asociatia surzilor cateva slujbe si intruniri cu crestinii cu deficiente de vorbire si auz, in lipsa unui sediu adaptat necesitatilor acestor persoane.

Viorel Cojocaru a mentionat ca ideea sa a fost sustinuta de Mitropolia Basarabiei, iar, pentru a comunica mai bine cu enoriasii, Epitropul a urmat o serie de cursuri de specialitate in cadrul carora a studiat limbajul surdomutilor, cursuri finantate de catre Patriarhia Romana.

Biserica pentru surdomuti va fi amenjata la fel ca o biserica ortodoxa obisnuita, avand icoane, iar crestinii vor sta in picioare, a mai declarat epitropul.

Potrivit sursei citate, pana la inaltarea Bisericii, slujbele vor fi tinute in continuare in incinta Asociatiei surzilor sau in bisericile subordonate Mitropoliei Basarabiei. Conform datelor furnizate de Asociatia Surzilor, in Chisinau sunt circa 1500 de persoane cu deficiente de vorbire si auz. 
 
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News 

.

08 Februarie 2006

Vizualizari: 1734

Voteaza:

Ortodocsii cu deficiente de vorbire si auz din Chisinau vor avea biserica proprie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE