Parintele Arhimandrit Serafim Popescu comemorat la Totoi

Sambata, 26 octombrie, de sarbatoarea Sfantului Dimitrie Izvoratorul de mir, in parohia ortodoxa „Sfantul Apostol Andrei” din Totoi a fost omagiat dupa Sfanta Liturghie, parintele Arhimandrit Serafim Popescu, fiu al satului si mare duhovnic la manastirea Sambata. In memoria parintelui Serafim s-a savarsit slujba parastasului la 101 ani de la nasterea sa, iar evenimentul a fost organizat de parohia Sf.

Ap. Andrei in colaborare cu nepoata parintelui Serafim, doamna Eugenia Cernau, credincioasa parohiei noastre. De mentionat ca parintele Serafim a fost duhovnic aproape 50 de ani la manastirea Sambata si indrumator, duhovnic si prieten al parintelui Teofil Paraian care il considera pe parintele Serafim „un om sfant”.

De asemenea, tot in memoria parintelui Serafim Popescu, in 2013 a fost tiparit un volum omagial intitulat „Parintele Serafim Popescu, Duhovnicul Manastirii Sambata”, care cuprinde viata, activitatea si teologia parintelui si a fost tiparit la Editura Reintregirea si care poate fi procurat de la parohia ortodoxa Totoi. Vesnica pomenire si profunda pretuire acestui duhovnic binecuvantat.

Tot sambata dupa masa, la parohia ortodoxa romana Totoi, a fost botezat de catre parintele paroh Sevas Teofil, un copilas minunat de la casa de tip familial Sf. Maria, cu numele Adrian Lakatos, in varsta de 2 luni, nasa fiind doamna Hada Carmen una dintre angajatele casei, care cu multa emotie si dragoste a primit a deveni parintele spiritual al micutului. Casa de tip familial Sf. Maria este administrata de catre Asociatia Filiala Filantropia ortodoxa romana Totoi, din cadrul Filantropia ortodoxa Alba Iulia, si alaturi de casa de tip familial Sf. Ana, gazduieste 30 de copii cu dizabilitati multiple, copii inconjurati si ocrotiti cu multa dragoste si pretuire.

Pr. Teofil Slevas, parohia Totoi
Sursa: reintregirea.ro

.

30 Octombrie 2013

Vizualizari: 250

Voteaza:

Parintele Arhimandrit Serafim Popescu comemorat la Totoi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE