Parintele Constantin Mihoc, parohul bisericii ortodoxe romane din Berlin, a trecut la Domnul

Arhiepiscopia Ortodoxa Romana a Germaniei, Austriei si Luxemburgului anunta cu profunda durere trecerea prematura si tragica la cele vesnice a Preacucernicului Preot Lector Dr. Constantin Mihoc, parohul Bisericii 'Sf. Arhangheli Mihail si Gavril' din Berlin.

Aseara, 4 august, in cursul unor lucrari de demolare a unei cladiri pe locul careia urma sa ridice o biserica noua, surparea unui zid l-a surprins, impreuna cu un enorias al lui, pe nume Nicolae, ingropandu-i sub daramaturi.

Inaltpreasfintitul Mitropolit Serafim s-a deplasat deja la locul tragediei, unde asta seara va sluji un parastas si maine Sf. Liturghie, intru pomenirea celor ce in mod tragic au trecut din aceasta viata, Preotul Constantin si Nicolae, dar si spre mangaierea familiilor greu incercate de aceasta tragedie. Avand credinta ca Dumnezeu, Caruia Parintele Constantin I-a slujit cu atata dragoste si daruire pana in clipa mortii, le va face parte amandurora cu sfintii cei bineplacuti Lui, suntem alaturi de greu incercatele familii: cea a Parintelui Constantin si cea a credinciosului Nicolae.

Dupa incheierea anchetei care se deruleaza la locul tragediei si care va dura probabil mai multe zile, trupurile celor raposati vor fi transportate in Romania pentru a fi inmormantate acolo la o data pe care o vom comunica ulterior.

La locul tragediei, parohienii vaduviti de plecarea prematura din mijlocul lor a Parintelui Constantin, se roaga aprinzand lumanari, pentru vesnica lui odihna. Ne rugam cu totii ca Dumnezeu sa-i faca parte cu dreptii in viata vesnica atat Parintelui Constantin cat si celui impreuna raposat cu el, si sa mangaie greu incercatele familii vaduvite prin plecarea prematura din aceasta viata a celor doi.

Dumnezeu sa-i odihneasca!

Arhiepiscopia Ortodoxa Romana a Germaniei, Austriei si Luxemburgului

Mesajul de condoleante al colegilor Parintelui Lect. Constantin Mihoc de la Facultatea de Teologie ortodoxa din Bucuresti:

Cu deosebita durere in suflet si cu profund regret am aflat de trecerea in viata vesnica a distinsului preot, coleg si bun prieten Constantin Mihoc. Ne rugam cu totii pentru mantuirea sufletului parintelui Constantin si ne vom aduce aminte cu respect de momentele in care am conlucrat cu Dansul la Catedra.

Adresam sincere condoleante familiei indoliate a parintelui si il rugam pe bunul Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

Profesorii Catedrei de Teologie Istorica a Facultatii de Teologie Ortodoxa “Justinian Patriarhul”, Universitatea Bucuresti

Sursa: basilica.ro

05 August 2009

Vizualizari: 885

Voteaza:

Parintele Constantin Mihoc, parohul bisericii ortodoxe romane din Berlin, a trecut la Domnul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE