Parohia buzoiana Unguriu, in zi de sarbatoare

Duminica a 6-a dupa Sfintele Pasti – a Orbului din nastere –, a fost prilej de sarbatoare pentru credinciosii din localitatea buzoiana Unguriu. Sfanta Liturghie de la biserica parohiala cu hramul „Sfintii Voievozi“ a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, alaturi de un sobor de preoti si diaconi.

In cuvantul de invatatura, Chiriarhul de la Buzau a explicat pericopa evanghelica a duminicii: „Prin minunea vindecarii orbului din nastere, Mantuitorul a dovedit indata, ceea ce afirmase odinioara, ca El este «Lumina lumii» (Ioan 8, 12).

Hristos este Acela Care ne lumineaza mintea si sufletul, ne ajuta sa ajungem la cunostinta adevarului. Din Sfanta Scriptura a intrat si in vorbirea populara acea sintagma, cand am inteles un lucru: Acum m-am luminat, mi s-a luminat mintea, pentru ca am inteles ceea ce parea de neinteles. De atunci pana astazi si pana la sfarsitul veacurilor, oamenii au nevoie de lumina, dar nu numai de lumina de la soare – lumina creata, pentru ca insusi soarele este creat –, ci mai ales de lumina interioara, care patrunde in suflete, lumina harului Sfantului Duh, ce se revarsa asupra omului credincios, cinstitor de Dumnezeu“.

Dupa incheierea Sfintei Liturghii, ierarhul a binecuvantat casa praznicala din imediata vecinatate a lacasului de cult, asezamant social-filantropic ridicat prin stradania preotului paroh, Constantin Tescan, care a fost sprijinit de enoriasi.

Biserica Parohiei Unguriu a fost construita in perioada 1941-1943, pe locul alteia mai vechi, de la inceputul secolului al XIX-lea.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.

27 Mai 2014

Vizualizari: 162

Voteaza:

Parohia buzoiana Unguriu, in zi de sarbatoare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE