Patriarhia Romana si Fundatia World Vision Romania vor extinde la nivel national programul de prevenire a abandonului scolar si a delincventei juvenile

Miercuri, 1 septembrie 2010, orele 11.00, la Palatul Patriarhiei, in cadrul unei conferinte de presa, va avea loc lansarea oficiala a proiectului Alege Scoala! 2, care va fi derulat de Patriarhia Romana in parteneriat cu Fundatia World Vision Romania.

In anul 2009, Patriarhia Romana si Fundatia World Vision Romania au initiat proiectul Alege Scoala! 1 (aflat in derulare pana in anul 2012 in 10 eparhii din Mitropolia Munteniei si Dobrogei si Mitropolia Moldovei si Bucovinei), cu scopul prevenirii si combaterii fenomenului abandonului scolar si a delincventei juvenile prin dezvoltarea unor solutii educatinale alternative de tipul scolii de duminica necesare motivatiei pentru educatie a copiilor din mediul rural si urban cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani.

Alege Scoala! 2 reprezinta extinderea la nivel national a programului Alege Scoala! 1 si va fi derulat in celelalte eparhii din tara ale Patriarhiei Romane.

Principalele activitati constau in formarea specifica (in cadrul a 145 de sesiuni de formare) a 2000 de preoti si profesori de religie implicati in prevenirea fenomenului abandonului scolar in vederea dezvoltarii deprinderilor de lucru cu copiii si a aptitudinilor psiho-pedagogice, organizarea de intalniri de tipul scolii de duminica pentru aproximativ 18 000 de copii din mediul rural si urban, organizarea a 144 de tabere de creatie la care vor participa peste 6 000 de copii si a unui concurs national pe teme religioase cu premii.

Proiectul Alege Scoala! 2 se va desfasura pe parcursul a trei ani (2010 - 2013) si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara 2, Domeniul Major de Inteventie 2.2.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati pe:
Parintele Costin Naclad – Director Credinta si Dezvoltare World Vision Romania&Coordonator proiect „ Alege Scoala! 2”
Tel. 0731 444 632, email constantin_naclad@wvi.org
Parintele Constantin Stoica – Biroul de Presa al Patriarhiei Romane
Tel. 0722 615 606, email presa@patriarhia.ro

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

31 August 2010

Vizualizari: 408

Voteaza:

Patriarhia Romana si Fundatia World Vision Romania vor extinde la nivel national programul de prevenire a abandonului scolar si a delincventei juvenile 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE