Patriarhul Antiohiei a trecut la cele vesnice

Preafericirea Sa Ignatie al IV-lea, Patriarhul Antiohiei, a trecut la cele vesnice, in dimineata zilei de miercuri, 5 decembrie 2012,  in spitalul Spitalul Sfantul Gheorghe din Beirut, Liban, in care fusese internat in ziua precedenta, in urma unui accident vascular cerebral.

Intaistatatorul Bisericii Antiohiei s-a nascut in 1921 in Siria.  A fost unul dintre membrii fondatori ai Miscarii tineretului ortodox din Patriarhia Antiohiei in 1942. A studiat in cadrul Institutului Teologic Saint Serge din Paris incepand cu 1945. A fost unul dintre intemeietorii Miscarii tineretului ortodox, "Syndesmos".

 In 1961 a fost hirotonit episcop iar in 1970 a fost ales Mitropolit al Laodiceei in Siria. Pe 2 iulie 1979 a fost ales Patriarh al Antiohiei, cel de-al treilea rang ierarhic in dipticele Bisericii Ortodoxe dupa Patriarhii Constantinopolului si Alexandriei, cu titulatura: "Patriarh al Marii Cetati a lui Dumnezeu Antiohia, al Siriei, Arabiei, Ciliciei, Iviriei si Mesopotamiei si al intregului Rasarit”.

Dumnezeu sa-l odihneasca!

.

05 Decembrie 2012

Vizualizari: 330

Voteaza:

Patriarhul Antiohiei a trecut la cele vesnice 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE