Patriarhul Romaniei a sfintit Spitalul General din cadrul Centrului de Diagnostic si Tratament Dr. Victor Babes din Capitala

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a inaugurat, sambata, 24 noiembrie 2012, Spitalul General din cadrul Centrului de Diagnostic si Tratament Dr. Victor Babes din Bucuresti. Preafericirea Sa a oficiat slujba de binecuvantare in prezenta reprezentantilor autoritatilor locale, a conducerii si angajatilor unitatii.

Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane a apreciat cu acest prilej ca noul asezamant medical este foarte folositor in Romania in conditiile cresterii solicitarilor de asistenta medicala din partea populatiei, dar si a migratiei medicilor in cautarea de slujbe mai bine platite.

„Patriarhia Romana a declarat anul 2012 ca fiind Anul omagial al Slujbei Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor. Toate aceste sfintiri de centre medicale de diagnostic si tratament sau spitale sunt plasate in aceasta grija a Bisericii pentru ca omul sa simta iubirea milostiva a lui Hristos, doctorul sufletelor si al trupurilor”, a spus Preafericirea Sa, dupa cum informeaza Radio TRINITAS.

Foarte multe boli trupesti sunt rezultatul unor boli sufletesti. De aceea, cooperarea dintre medic si preot in spitale este cu atat mai benefica, a mai spus Patriarhul Romaniei.

„Pe langa o tehnologie de ultima generatie mai e nevoie si de o iubire care leaga generatiile intre ele, iubirea fata de aproapele. Este nevoie ca medicul sa fie deodata priceput din punct de vedere al stiintei medicale, dar si un om care e constient ca medicul trateaza, dar Dumnezeu vindeca”.

Dupa slujba de binecuvantare, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel i-a inmanat presedintelui Fundatiei Victor Babes, profesorului doctor Petru Calistru, Diploma de Onoare Sfantul Apostol Andrei. Totodata, Preafericirea Sa a mai oferit pentru spital o icoana si mai multe carti.

Extrem de emotionat, medicul si-a exprimat convingerea ca realizarea Centrului de Diagnostic si Tratament nu ar fi fost posibila fara ajutor divin.

„Numai mana dumnezeiasca ne-a aratat usile care s-au deschis. Toate usile s-au deschis pentru realizarea acestui locas de asistenta medicala privata complementar asistentei medicale publice. In niciun caz nu este un adversar. Numai daca ne gandim la peste 350 000 de servicii acordate anul trecut si avem o crestere de 10-15 % anul acesta. Peste 90 % dintre acesti beneficiari ai serviciilor noastre sunt asigurati ai sistemului public, ramanand disponibile serviciile pentru ceilalti. Nu este lipsit de importanta sa spunem ca avem in derulare pana la Anul Nou servicii gratuite pentru toata lumea care doreste sa-si faca o osteodensitometrie, evident cu o programare, 10 servicii pe zi si deja de cateva zile programul este ocupat in intregime. Grija noastra nu este altceva decat grija dumnezeiasca de a face fapte demne de profesia careia ii apartinem”, a marturisit Presedintele Fundatiei Victor Babes, profesor doctor Petru Calistru.

La final, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a vizitat si Biserica Spitalului Dr. Victor Babes, cu hramul „Sfintii Doctori fara de arginti Cosma si Damian” pentru altarul careia a daruit mai multe carti de cult.

Centrul Medical de Diagnostic si Tratament Dr. Victor Babes este o institutie medicala privata, fondata in iunie 1999, sub egida Fundatiei "Dr. Victor Babes". In noua cladire vor functiona o maternitate, sectii de cardiologie, gastroenterologie, nefro-urologie, recuperare neurologica si metabolica.

Sursa: basilica.ro

26 Noiembrie 2012

Vizualizari: 380

Voteaza:

Patriarhul Romaniei a sfintit Spitalul General din cadrul Centrului de Diagnostic si Tratament Dr. Victor Babes din Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE