Pelerinaj de Florii in Bucuresti

Sambata, 11 aprilie 2009, cu ocazia sarbatorii Floriilor - Intrarii Domnului in Ierusalim, Patriarhia Romana impreuna cu Arhiepiscopia Bucurestilor organizeaza un pelerinaj.

Pelerinajul va incepe de la Manastirea Radu Voda, la orele 17.00, si se va desfasura pe un traseu care va include Biserica "Sfantul Spiridon" Nou - paraclis patriarhal, Biserica "Sfanta Ecaterina" - paraclisul Facultatii de Teologie Ortodoxa "Patriarhul Justinian" a Universitatii din Bucuresti - si se va incheia la Catedrala Patriarhala.

Pelerinajul de Florii este o adeverire a biruintei lui Hristos asupra mortii lui Lazar si o prevestire a biruintei Lui asupra pacatului si a mortii, prin Invierea Sa din morti. Acest pelerinaj il cheama pe fiecare credincios la un pelerinaj interior, ca fiecare dintre noi sa fie pregatit cu adevarat sa primeasca Sfintele Pasti. Icoanele si florile purtate in procesiune simbolizeaza lumina si virtutile adunate prin nevointele postului.

Programul pelerinajului de Florii:

- Ora 16:45 - la Manastirea Radu Voda, Preasfintitul Episcop-Vicar Varsanufie Prahoveanul va sfinti stalparile care vor fi impartite credinciosilor.

- Ora 17:00 - plecare de la Manastirea Radu Voda.

- Ora 17:15 - la Biserica "Sfantul Spiridon" Nou procesiunea va fi intampinata de preotii si credinciosii din Parohiile "Sfantul Spiridon", Slobozia si "Sfantul Alexe" din Protoieria III Capitala.

- Ora 17:30 - la Biserica "Sfanta Ecaterina" procesiunea va fi intampinata de preotii profesori si studentii teologi de la Facultatea de Teologie "Patriarhul Justinian" din Bucuresti.

- Ora 17:45 - la Catedrala patriarhala procesiunea va fi intampinata de catre Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, care va rosti un cuvant de invatatura.

 

VIDEO - PELERINAJUL DE FLORII IN BUCURESTI

11 Aprilie 2009

Vizualizari: 454

Voteaza:

Pelerinaj de Florii in Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE