Pelerinaj cu Icoana Maicii Domnului in Parohia Budesti

Credinciosii din localitatea valceana Budesti, au primit duminica, 17 iunie 2012, in Duminica a II-a dupa Rusalii, „a Sfintilor Romani”, vizita Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului. Evenimentul a fost marcat de savarsirea Dumnezeiestii Liturghii, in sobor de preoti si diaconi si de prezenta Icoanei Maicii Domnului facatoare de minuni, de la Manastirea Ostrov.

Adusa cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, de catre parintii slujitori Octavian Taparlan si Florin Ciutescu, de la Manastirea Ostrov, orasul Calimanesti, judetul Valcea, Icoana Maicii Domnului a fost asezata spre inchinare in biserica cu hramul "Sfintii Voievozi Mihail si Gavriil" din parohia Budesti, judetul Valcea.

Programul liturgic al sarbatorii a inceput de la orele 8,00, cuo Procesiune solemna cu Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni, pe traseul: Scoala Budesti – Primaria Budesti – Biserica parohiala "Sfintii Voievozi Mihail si Gavriil". De la orele 9,30, a fost oficiata Sfanta Liturghie de catre parintele Arhimandrit Vartolomeu Androni, Exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Ramnicului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, in prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim. Dupa Sfanta Liturghie, parintele Arhimandrit Vartolomeu a rostit un cuvant de invatatura in care subliniat invataturile desprinse din pericopa evanghelica, iar Parintele Arhiepiscop Gherasim l-a felicitat pe parintele Octavian Taparlan pentru activitatea pastoral-misionara si administrativa desfasurata in cadrul parohiei, conferindu-i titlul onorific de iconom stavrofor.

La final, Ansamblul folcloric de copii „Doina Samnicului” al Scolii cu clasele I-VIII Budesti a sustinut un program artistic de cantece si dansuri populare traditionale romanesti.
Manifestarea a fost inclusa in calendarul sarbatorilor dedicate Zilei Scolii Generale din Budesti, cu acest prilej fiind incheiat un parteneriat intre Parohia Budesti si institutia de invatamant. Astfel, cadrele didactice, elevii si credinciosii din localitatea Budesti, dar si din imprejurimi, doritori de traire spirituala sfanta, au avut bucuria duhovniceasca de a se inchina la Sfanta Icoana a Maicii Domnului si de a primi binecuvantare in urma rugaciunilor savarsite in sfanta biserica pe parcursul sarbatorii.

Sursa: arhiram.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

19 Iunie 2012

Vizualizari: 754

Voteaza:

Pelerinaj cu Icoana Maicii Domnului in Parohia Budesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE