Pelerinaj la manastirile din Arhiepiscopia Clujului

Miercuri, 17 decembrie 2014, echipa Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca a mers într-un pelerinaj la mănăstirile Nicula şi Căşiel din Arhiepiscopia Clujului.

Ziua a debutat cu slujirea Sfintei Liturghii, la ora 7, în paraclisul centrului, urmată de o rugăciune pentru călătorie. Plecarea a avut loc la ora 8.30, iar prima oprire a fost la Mănăstirea Nicula. Personalul centrului s-a închinat icoanei făcătoare de minuni, cerând Maicii Domnului sănătate pentru familiile lor şi pentru persoanele pe care le îngrijesc. Mai apoi, i-au cântat Sfintei Fecioare colinde şi cântări mariane.

Următoarea oprire a fost la Mănăstirea Căşiel. Aici echipa Centrului a avut bucuria de a se închina unei racle ce adăpostește sfinte moaşte a peste 30 de sfinţi, iar mai apoi au citit împreună paraclisul Maicii Domnului. Drept răsplată pentru colinde, gazdele mănăstirii au oferit o agapă pelerinilor.

A fost primul pelerinaj organizat pentru angajaţii centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca, însă organizatorii doresc ca în viitor să desfăşoare cât mai multe asemenea activităţi, care au ca scop principal o trezire spirituală atât de necesară tuturor celor implicaţi în activitatea hospice-ului, a declarat coordonatorul centrului, Pr. Bogdan Chiorean.

Autor: Andreea Pâgleşan
Sursa: radiorenasterea.ro

.

19 Decembrie 2014

Vizualizari: 589

Voteaza:

Pelerinaj la manastirile din Arhiepiscopia Clujului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE