Pelerinaj cu Sfintele Moaste la Urziceni

In perioada 19-22 martie 2009, mana Sfantului Dasie (Dasius), aflata azi la Silistra - Bulgaria si moaste ale sfintilor Epictet si Astion (aflate astazi la Catedrala Episcopala din Slobozia) vor fi aduse la Catedrala Sfintii Imparati Constantin si Elena din Urziceni.

Sfintii martiri amintiti au fost daco-romani si au trait la sfarsitul secolului III - inceputul sec IV.

Biserica gazda a acestui eveniment va fi deschisa permanent, timp in care isi va primi pelerinii anuntati din oras, din imprejurimi si din capitala.

Se vor face slujbe permanent. Dintre acestea se disting cele trei Sfinte Liturghii din tipicul Bisericii Ortodoxe ( Vineri- a Sfantului Grigorie Dialogul, sambata, a Sfantului Ioan Gura de Aur si Duminica, a Sfantului Vasile cel Mare) unite cu Taina Sfantului Maslu.Pelerinii vor lua miruri sfintite, de pe raclele sfintelor moaste.

Acest eveniment destul de rar, la o biserica municipala se adauga altor slujbe deosebite din perioada Postului Mare, in Urziceni.

Marti, in saptamanile a doua, a treia, a patra si a sasea a Postului Sfintelor Pasti la orele 17.00 se va sluji Taina Sfantului Maslu, de catre cei 7 preoti ai Municipiului incepand cu 10 martie, la Catedrala Sfintilor imparati si sfarsind cu 10 aprilie- la biserica Sfantul Nicolae de " peste linie" (calea ferata).

Aceste slujbe de Sfantul Maslu, asteptate de mult de preoti si enoriasi, savarsite de mult de numeroase cercuri pastorale rurale, sunt incepute la initiativa tanarului protopop de Urziceni, parintele Stancu Bogdan Ionut, cel care s-a ostenit si cu aducerea Sfintelor Moaste la Catedrala.

Sursa: Ziarul Ialomita

.

27 Februarie 2009

Vizualizari: 284

Voteaza:

Pelerinaj cu Sfintele Moaste la Urziceni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE