Pelerinajul icoanei de la Dalhauti

Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Dalhauti se afla in perioada 8 - 16 august intr-un pelerinaj la parohiile si manastirile din Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei. Duminica 12 august 2012 icoana s-a aflat la Biserica buzoiana Greci, unde Sfanta Liturghie a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, dupa cum ne informeaza TRINITAS TV.„Aveti posibilitatea sa va rugati Maicii Domnului pentru sanatate, pentru liniste, pentru vindecari de boli deoarece ea mijloceste la bunul Dumnezeu pentru fratiile voastre”, a spus Inaltpreasfintia Sa in cuvantul de invatatura adresat celor prezenti la Sfanta Liturghie.

Pe tot parcursul pelerinajului icoana este insotita de preoti si protoiereii locului, peste noapte fiind gazduita in biserici din municipiile vrancene si buzoiene. Icoana Maicii Domnului de la Dalhauti a fost adusa in biserica Greci inca din seara zilei de sambata. Buzoienii au venit in numar mare sa se inchine si sa se roage Maicii Domnului.

Icoana s-a aflat luni in mai multe parohii din Protoieria Buzau I, unde s-au facut rugaciuni pentru imbelsugarea roadelor pamantului. Dupa traditie, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Dalhauti este una dintre copiile facute dupa cea realizata de Sfantul Luca in perioada apostolica si, in a doua jumatate a secolului al XV-lea, a fost adusa in asezamantul monahal vrancean.

Sursa: basilica.ro
 

.

14 August 2012

Vizualizari: 391

Voteaza:

Pelerinajul icoanei de la Dalhauti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE