Pomenirea la 9 zile de la trecerea la cele vesnice a Parintelui Profesor Daniel Buda

Preotul Profesor Daniel Buda, Decanul facultății de Teologie din Sibiu, a trecut la viața veșnică marți seară în jurul orei 20:00, la vârsta de 46 de ani. S-a născut pe 7 iunie 1977 la Târgu Lăpuș, Maramureș. Din 2020 a fost Decan al Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu și cadru didactic al facultății din anul 2003.

Luni, 8 ianuarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a oficiat o slujbă de pomenire la 9 zile de la plecarea la Domnul a fostului decan al Facultății de Teologie din Sibiu, părintele profesor Daniel Buda. Alături de Înaltpreasfinția Sa s-au aflat membrii familiei regretatului profesor, soția și cei doi fii, colegii de catedră și mai ales studenții, masteranzii și doctoranzii a căror evoluție a fost marcată de părintele profesor Daniel Buda.

În cuvântul rostit la finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a vorbit de însemnătatea acestei pomeniri, de felul în care instituția de învățământ a perceput plecarea, prea timpurie, a decanului său pe calea veșniciei, dar și de felul în care fiecare dintre noi trebuie să ne raportăm la plecarea din lumea aceasta prin prisma plecării celor apropiați nouă. Totodată, un cuvânt special a fost adresat soției și celor doi fii, care se vor afla în grija permanentă și în rugăciunile Înaltpreasfinției Sale, și care au fost conștientizați că singurul Mângâietor al nostru al tuturor în astfel de momente este Mântuitorul Hristos.

Reamintim faptul că slujba prohodirii a avut loc în biserică Mănăstirii „Sfânta Ana” Rohia, după care, trupul neînsuflețit a fost așezat în cimitirul mănăstirii, acolo unde este înmormântat și arhimandritul Serafim Man, pe care l-a iubit și care i-a fost părinte duhovnicesc. La momentul potrivit, Preasfinţitul Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, a transmis mesajul de condoleanţe al Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

11 Ianuarie 2024

Vizualizari: 517

Voteaza:

Pomenirea la 9 zile de la trecerea la cele vesnice a Parintelui Profesor Daniel Buda 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE