Post aspru tinut in fiecare vineri de credinciosii din Ucraina pentru pace

Mitropolitul Kievului și al Întregii Ucraine, Onufrie, a binecuvântat o postire mai strictă, pentru fiecare zi de vineri a Postului Mare, petrecută în rugăciune pentru pacea în Ucraina.

Într-o circulară adresată tuturor călugărilor, călugărițelor și laicilor, Mitropolitul Kievului și al Întregii Ucraine, Onufrie, a binecuvântat o postire mai strictă pentru fiecare zi de vineri a Postului Mare, petrecută în rugăciune pentru pacea în Ucraina.Având în vedere situația civilă și politică complexă din țară, în fiecare vineri, până la apusul soarelui, credincioșii ar trebui să nu mănânce și să bea nimic altceva decât pâine și apă, și să se roage pentru pace și înțelegere, citind de 12 ori „Tatăl Nostru” și de 12 ori rugăciunea „Bucură-te Marie”, însoțite de metanii până la pământ.

„Începutul de Post e timp de rugăciune fierbinte, milostenie și fapte spirituale. Postul și rugăciunea - iată armele duhovnicești pe care le avem în lupta împotriva păcatului. Prin acestea ne întărim credința și aducem pace sufletului. Fie ca Domnul mult milostiv să primească jertfa noastră, să vindece sufletele noastre de păcat, de furie și de ură și să ne ajute să întâmpinăm în pace și armonie Învierea”, a arătat întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainiene.

Andreea Trandafir
Sursa: doxologia.ro

.
Pe aceeaşi temă

26 Februarie 2015

Vizualizari: 194

Voteaza:

Post aspru tinut in fiecare vineri de credinciosii din Ucraina pentru pace 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE