Praznicul Floriilor la Catedrala Arhiepiscopala din Buzau

Numerosi buzoieni au participat, duminica, 13 aprilie 2014, la slujba de Florii oficiata la Catedrala arhiepiscopala „Inaltarea Domnului“ si „Sfintii Trei Ierarhi“. Sfanta Liturghie a fost savarsita de Inaltpreasfintitul Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei.

Ierarhul le-a vorbit credinciosilor prezenti despre importanta praznicului Intrarii Domnului in Ierusalim si despre pregatirea pentru Saptamana Sfintelor Patimiri: „Mantuitorul Hristos a intrat in Ierusalim nu ca sa fie incoronat rege sau imparat, pentru a-i elibera pe evrei de sub stapinirea romana, ci a intrat triumfator, dupa obiceiurile orientale, pe manz de asin, tocmai pentru a birui pacatele oamenilor si moartea, asemenea unui imparat. Toata multimea era bucuroasa, dar singurul care stia ce se va intampla in zilele urmatoare era Mantuitorul Hristos si, de aceea, El era trist, pentru ca se apropia intrarea in Saptamana Sfintelor Sale Patimiri. Multimile nu L-au inteles, nici macar ucenicii Sai, dovada ca, peste putine zile, aceleasi multimi de oameni, instigate de catre mai-marii poporului evreu, aveau sa strige: «Ia-L! Ia-L! Rastigneste-L!» (Ioan 19, 15).

Dezamagite ca, la inceput, L-au aclamat ca imparat, dupa ce au vazut ca S-a lasat arestat si condamnat, si-au schimbat radical atitudinea si au strigat: «Rastigneste-L! Rastigneste-L!» (Ioan 19, 6). Insa, Hristos-Domnul pe toate le-a primit de bunavoie. El S-a lasat prins in Gradina Ghetsimani, pentru ca a sosit ceasul ca sa se implineasca planul de mantuire, de salvare sau de izbavire a neamului omenesc“.

Dupa incheierea Sfintei Liturghii, Inaltpreasfintitul Parinte Ciprian a hirotesit intru duhovnic 5 preoti, carora le-a daruit cate o geanta, un epitrahil, un Molitfelnic si o cruce de binecuvantare.

La final, Inaltpreasfintia Sa i-a premiat pe elevii care au obtinut rezultate deosebite la faza nationala a Olimpiadei de Religie.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.
Pe aceeaşi temă

13 Aprilie 2014

Vizualizari: 145

Voteaza:

Praznicul Floriilor la Catedrala Arhiepiscopala din Buzau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE