Praznicul Sfantului Ierarh Iosif cel Nou de la Partos

Miercuri 15 septembrie Biserica Ortodoxa Romana il va sarbatori pe Sfantul Ierarh Iosif cel Nou de la Partos, care este totodata ocrotitor al Timisoarei si cel de-al doilea hram al catedralei mitropolitane. Cu acest prilej slujbele se vor oficia astfel :

Marti 14 septembrie de la orele 19:00 se va oficia vecernia cu litie, apoi va avea loc procesiunea cu racla cu sfintele moaste in jurul catedralei. Racla se va depune apoi deschisa pe soleea dinaintea Sfantului Altar, unde va ramane pana in seara zilei de 16 septembrie. Va urma privegherea de toata noaptea, iar la ora 24 se va oficia Sfanta Liturghie.

Miercuri 15 septembrie de la orele 6:00 se va oficia utrenia, de la orele 7:00 Taina Sfantului Maslu, iar de la orele 9:30 Sfanta Liturghie arhiereasca. De la orele 18:00 va fi oficiata vecernia, in cadrul careia corul catedralei va sustine un concert de imnuri religioase.

Joi 16 septembrie de la orele 7:30 se va oficia Sfanta Liturghie, iar de la orele 18:00 Acatistul Sfantului Iosif cel Nou, dupa care racla cu sfintele moaste va fi depusa la locul obisnuit din incinta catedralei.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

13 Septembrie 2010

Vizualizari: 267

Voteaza:

Praznicul Sfantului Ierarh Iosif cel Nou de la Partos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE