Praznuirea Sfantului Apostol Andrei in Arhiepiscopia Tomisului

Cu prilejul praznuirii Sfantului Apostol Andrei, cel Intai Chemat, Ocrotitorul Romaniei, in data de 27 noiembrie 2011, ora 22.20, vor sosi la Constanta particele din moastele Sfantului Andrei Criteanul.Sfintele moaste vor fi intampinate la Catedrala Arhiepiscopala, fiind aduse din Grecia de o delegatie clericala condusa de Inaltpreasfintitul Iakovos mitropolit de Mitilyne. Credinciosii il vor putea cinsti pe Sfantul Andrei Criteanul prin slujbele neincetate ce se vor oficia la Catedrala Arhiepiscopala incepand din noaptea de 27 spre 28 noiembrie cu Sfanta Liturghie de la miezul noptii, continuand pana marti seara, 29 noiembrie, ora 16.00, cand sfintele moaste vor fi duse in procesiune spre Pestera Sfantului Apostol Andrei. Aici vor putea fi cinstite de catre credinciosi pana in seara zilei de 30 noiembrie cand se vor reintoarce la Catedrala Arhiepiscopala, ora 17.00, unde vor sta pana sambata, 3 decembrie.

In data de 29 noiembrie 2011, ora 18.30, la manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei se va oficia slujba Privegherii.

In data de 30 noiembrie 2011, la ora 8.30, va fi sfintit Agheasmatarul ridicat deasupra izvorului in care boteza Sfantul Apostol Andrei, iar la ora 9.30, va fi savarsita Sfanta Liturghie Arhiereasca de catre un sobor de arhierei, pe esplanada amenajata in partea de miazazi a bisericii mari a manastirii Pestera Sf. Ap. Andrei.

Biroul de Presa si Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului

 

.

28 Noiembrie 2011

Vizualizari: 281

Voteaza:

Praznuirea Sfantului Apostol Andrei in Arhiepiscopia Tomisului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE