Praznuirea Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, la Craiova

Praznicul Sfantului Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir a adunat la Catedrala mitropolitana din Craiova mii de credinciosi. Sarbatoarea a culminat cu slujba Sfintei Liturghii, oficiate de un sobor format din sase arhierei, preoti si diaconi.

Orasul din inima Olteniei a pulsat zilele acestea in efervescenta bucuriei spirituale izvorata din intampinarea mult asteptatei praznuiri a Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, ocrotitorul Cetatii Baniei si al Catedralei mitropolitane.

Sarbatoarea a inceput din seara zilei de 25 octombrie, prin oficierea slujbei Vecerniei, unita cu Litia. A urmat traditionala procesiune cu moastele Sfintilor Nifon, Tatiana, Serghie si Vah, pe traseul: Catedrala - Biserica „Sfantul Gheorghe Vechi” - Universitate – Primarie – Biserica „Sfantul Ilie Tesviteanul” – Catedrala. In fruntea miilor de credinciosi s-a aflat Inalt Preasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, insotit de Inalt Preasfintitul Parinte Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei si Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului. La intoarcere, Sfintele Moaste au fost asezate pe o esplanada special amenajata in fata Catedralei mitropolitane.

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

27 Octombrie 2011

Vizualizari: 459

Voteaza:

Praznuirea Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, la Craiova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE