Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul a resfintit biserica din Spinu

In cea de a XI-a Duminica dupa Rusalii, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, a resfintit Biserica filiala „Sfantul Ierarh Nicolae” din Parohia Spinu, Protoieria Ramnicu Valcea, judetul Valcea.

Cateva sute de credinciosi din Parohia Spinu si din localitatile invecinate au luat parte la slujba de tarnosire a bisericii cu hramul „Sfantul Ierarh Nicolae”. Ceremonialul liturgic si Sfanta Liturghie au fost oficiate de Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul impreuna cu un sobor de preoti si diaconi.

In cuvantarea tinuta dupa SfantaEvanghelie, Preasfintitul Emilian Lovisteanul a explicat principalele invataturi duhovnicesti desprinse din pericopa evanghelica duminicala, in care se face referire la datornicul nemilostiv.

Dupa slujba, Preasfintia Sa l-a felicitat pe parintele paroh Marian Barbu, pentru activitatea pastorala si administrativa din parohie acordandu-i rangul onorific de iconom.

Sarbatoarea a fost marcata de acordarea mai multor diplome de vrednicie din partea Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului, tuturor celor care s-au implicat la restaurarea lacasului de inchinare. Impreuna cu preotul paroh, Marian Barbu, credinciosii au multumit Preasfintitului Episcop Vicar pentru prezenta si pentru impreuna rugaciune la sfantul altar.

Sursa: arhiram.ro
 

.

29 August 2011

Vizualizari: 416

Voteaza:

Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul a resfintit biserica din Spinu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE