Predarea religiei ortodoxe in scolile din Grecia devine facultativa


Predarea religiei ortodoxe in scolile din Grecia devine facultativa

Predarea religiei ortodoxe, religia a peste 90% din greci, care era pana in prezent obligatorie in scoli, devine facultativa, a anuntat joi Ministerul Educatiei si Cultelor, citat de AFP.

In ceea ce priveste elevii din ciclul primar si gimnazial care vin din alte tari, o circulara ministeriala va permite parintilor sa ceara conducerii scolii sa nu participe la orele de religie, fara a fi obligati sa furnizeze motive sau sa isi dezvaluie confesiunea.


Pana in prezent, parintii elevilor care nu doreau ca acestia sa participe la orele de religie erau obligati sa isi declare confesiunea, daca nu erau ortodocsi.

Insa in urma unei directive a Uniunii Europene si a avocatului poporului, refuzul de a participa la orele de religie nu mai necesita dezvaluirea confesiunii, considerata o informatie de natura personala.


Peste 10% din populatia de 11 milioane de persoane a Greciei este formata din imigranti veniti din Albania si alte tari din Europa de Est.

Majoritatea cursurilor de religie din scoli cuprind predarea religiei ortodoxe, celelalte religii fiind foarte putin abordate.


Biserica Greaca, neseparata de stat si de obicei extrem de prudenta cand este vorba despre orele de religie in scoli, a anuntat ca asteapta "precizari" de la minister, inainte de a-si face publica pozitia.

Geta Huzum

Sursa: newsin.ro 

.

01 August 2008

Vizualizari: 944

Voteaza:

Predarea religiei ortodoxe in scolile din Grecia devine facultativa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE